rött hjärta

Vidunderligt skön och hållbar jul!

Vi jobbar ända in i jul med att sy nytt; olika modeller kuddar och olika dito täcken. Vi lyfter på förlåten på bild 1 nedan. Samtidigt pågår digert arbete med utformning av nya hemsidan. Mönsterskydd är en annan aspekt vars innebörd har gått upp som en raket.

Unga lovvärda klimattillvända: Greta Thunberg som har mod, vett, kunskap och otrolig mognad för sin 15-åriga ålder, har talat inför FN och i Katowice på globala klimatmötet och bl.a. sagt ”att vi idag förbrukar över 100 miljoner fat olja /dag. ……Det finns inga regler för att få oljan att stanna kvar i marken. Så vi kan inte längre rädda världen genom att följa reglerna. För reglerna måste ändras”. Och inte göra som oljeländerna Saudiarabien, USA, Ryssland och Kuwait på klimatmötet slåss ifall FN:s rapport IPPC om hur prekär situationen för klimatet, ska ”välkomnas” i mötets eftertexter eller enbart ”noteras” som oljeländerna vill. Allt för att underminera det alarmerande innehållet i rapporten. I stället borde de också uppbåda till aktion och strypa oljekällorna. Inget annat. Tillfogar Naturens Syster och slår näven i bordet hårt.

En annan ungdom med rätt sikte inställt är José Adolfo från Peru som bl.a. tilldelats Children´s climate prize nyligen i Stockholm. Han har skapat en ny valuta av återvinningsbara prylar. Helt rätt väg att gå, inte minst i julklappsköpartider! Tillfogar Naturens Syster.

Fler unga finns med rätt sikte världen över som också väcker hopp om bättre framtid.

Julen är här! Var och en jular av sig själv eller med andra som det blir eller väljes. Naturens Syster tycker att det därutöver är en sällsynt lämplig tid att se till de större sammanhangen vi små människor är inordnade i. Problemen med klimatförändring och annat naturförstörande vi själva har åstadkommit tarvar en global lösning; VI ALLA TILLSAMMANS! Så passa på att BJUDA IN EN OKÄND i denna speciella tid, hör och lär något nytt och är kul och bra på flera sätt.

Eva-Lotte Sandin

Bilder: 1) Påbörjat och färdigsytt av våra nya textilier till små barn 2) Jungfru Maria och Jesusbarnet i vackert handbroderi, och anledningen till att vi firar jul, religionsfrihet och köphysteri i all ära 3) Tack Marie för denna fina goa handbroderade väggbonad! 4) Hjärtlig sötnos att smyga in här och var i vrårna 5) En flammande röd julcyklamen som passar så bra med julstjärnor – varannan ena och andra t.ex. 6) Eva-Lotte Sandin hos oss önskar GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Och tillägger GREEN IN OUR TIME! Vilket utvecklat blir: må de gröna naturliga värdena vara styrande i fortsättningen och inte girig penningtörst som för mycket utarmar planeten och människors sinnen på för mycket goda saker.

Dela detta inlägg: