vantar-hemslojden

Vegetarisk mat är smart

Ett kompletterande och mycket intressant spår har dykt upp vid sidan av huvudspåret bebistextilier för fotografering. Nämligen UR-SNYGGA, nya linnetyger. Vi kan inte annat än att ta tillfället som erbjuder sig i akt och anslå viss uppmärksamhet åt dessa: DE ÄR BARA FÖR SNYGGA!! Kan Naturens Syster inte låta bli att ropa rakt ut. Linne, detta fantastiska tyg: Vackert som en dag, skönt, snyggt skrynkligt som struket, liten miljöpåverkan under odling och processande till tyg. Vad ska det bli? Den som testar får se svarar Naturens Syster smått kryptiskt och hemlighetsfullt; lagom lockande för att hålla spänningen vid liv men utan att avslöja för mycket.

Apropå att det viktiga inte kan ringas in av enbart det rationella och mätbara, upprepningsbara så har Naturens Syster hittat en rätt ny bok på temat: ”Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark. Tre`s interessant, understryker Naturens Syster på kvarlämnad skolfranska. Det verkar som om vi söker en objektivitet för att komma undan det subjektiva. Vi kanske behöver fundera på vad människan kan som inte den rationella datorn kan. Och värdet av det. Läs själv för vidare belysning uppmanar Naturens Syster den vetgiriga.

Vore det bra att skydda naturen om naturen själv kunde bli en juridisk person?: Att ge floder, glaciärer och eko-system egen röst i de politiska processerna verkar lovande tycker Naturens Syster. Detta har redan införts i t.ex. Indien och Nya Zeeland till vissa delar. Så att inte människans obegränsade vilja att glufsa i sig allt som vekar ge henne ökade fördelar och penningvinst inte minst på annat levandes bekostnad, blir allena rådande i beslutsgångarna. Pust, stön aftonbön.

Läcker god mat som heter: Biff med piff: Ingredienser: 250 g tinade gröna ärtor, 1 brk/ 380 g bönor sköljda, 2 ägg, 2 msk majsmjöl, 1 dl ströbröd, 1 msk oregano, 1 tsk sambal olek, 1 tsk salt, 1 vitlöksklyfta hackad, 1 msk olja. Beredning: Rör och mixa ihop allt får gärna svälla. Klickas sedan på stekpanna med olja och bryn. Stek klart mitt i ugn ca 5 min. Tillbehör: citronris eller sötpotatis i ugn, ev. med kanelsmak. Extra gott med avokadoröra hälsar Naturens Syster högst mätt & nöjd.

HÄR VARE BILDER: 1) MASSOR av våra bebiskuddar som är så SKÖNA!! 2) Franska tulpaner på det frankofona temat, vi gillar de slingrande tjusiga svanhalsarna 3) Fler och fler blomster, här minisarna snödroppar och tidig krokus på handbroderad underbar duk 4) Handelskammarens seminarium om förbättringar för utsatta områden, mycket angeläget ur hållbarhetssynpunkt! 5) Oxå UNDERBARA VANTAR; handstickade från HEMSLÖJDEN där det finns många fler dylika. Vintern snöar med kraft bakom Naturens Systers rygg. TREVLIG VECKA : Om snö eller tö!!!

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email