Vår filosofi

Noga utvalda textilier i skön design

Vi erbjuder endast textilier i naturliga och mjuka material som linne, siden, hampa, bomull, ylle…och ja, till och med nässla. Rena och vackra material av hög kvalitet, med Naturens Systers unika, sparsmakade och icke-förutsägbara design. Färgerna är strama och återhållsamma i en behaglig nordisk ekoanda – utom ibland då det sprakar till! Textilerna släpper in ett ömt och milt ljus som ger rummen liv och rymd. Formen och materialen talar för sig själva.

Här möts det lite vilda och okontrollerade med det nedtonade och strama. Tidlöst, funktionellt, naturligt, utan konster.
Se vårt textilgalleri


Ekologiskt är vackert

I traditionell bemärkelse är textilindustrin en stor miljöbov. Ofta är det de redan utsatta områdena i världen som drabbas värst. Naturens Systers målsättning och ambition är att helst enbart erbjuda ekotextilier. Det betyder att textilierna då i möjligaste mån ska vara producerade på ett sätt som överensstämmer med det naturen och miljön accepterar i ett långsiktigt perspektiv, åtminstone miljömärkta enligt någon metod. Vi arbetar för detta. För kom ihåg, vi äger inte jorden, utan lånar den bara av våra barn.


Skönhet kommer inifrån

Det sanna, goda och det rätta är viktiga hörnstenar för Naturens Syster. Tankarna går långt tillbaka i historien. Exempelvis reder Sokrates ut hur enskilda föremål och personer kan vara sköna och vackra – och lägger till att ovanför allt finns skönhetens idé: det sanna, rätta och sammanfattningsvis det goda – det som gör skillnad! Det här är tankar som Naturens Syster bejakar och strävar efter. Det är viktigt att utgå från det vackra och hållbara i valet av textilier, det sanna och rätta där förnuftet finns med. Lika viktigt är det att lyssna till sitt hjärta. Vi tror att det är bäst – både för Moder Jord och oss själva.