IMG_20200525_184136839_HDR

Trädgårdsbroderi i kubik

Så härliga tider! Intresset för broderier är ökande och stort. Därför kör vi vårt första gardenparty med temat denna vecka. I sol som regn. Luftiga gröna trädgården med högt gräs samt öppna dörrar till showroom och connections borde garantera säker träff. Fiffiga och ovanliga visningssätt för handbroderat och klart garanteras. Liksom hembakat som inte gör saken sämre. Regnskydd införskaffat om det visar sig behov av. Går redan nu att ställa sig i kö för nästa broderimöte i trädgården, mejla eller kontakta Eva-Lotte hos oss 0709 407 607.

Grönska frodas med bravur och blomster, gräs och ogräs likaså. Förutom träd och buskar. Beträffande gräs finns det närliggande begreppet gräsmatta som många har. Skönheten ligger i betraktarens ögon är här väldigt passande. Kortklippta med gräns till rabatt klippt med nagelsax eller mera rufsiga och självsvåldigt vilda? Mellanlägen också förstaås. Nu tillkommer dock en annan faktor nämligen att det är bra att hjälpa alla småkryp vi är så beroende av på traven, stryk som de får av bekämpningsmedel, klimatändringar och ruckade ekosystem. De har preferenser för längre gräs, fler arter inblandade och fläckar av visset gräs. Kuriositet från Dave Goulsons bok ”Den vilda trädgården”: I många städer i USA måste gräsmattor klippas regelbundet, böter om högre än stipulerad höjd. Miljöfolket är nu frustrerade och tycker att ”the land of the free” ger laglig rätt att köpa picka men förbjudet att låta gräset växa fritt. Det går dock rätt bra här!

TREVLIGT OCH SKÖNT, GRÄSET ÄR GRÖNT!

Bilder: 1) Liljekonvaljer till Mor 2) Monogram på gång 3) Vackra syrener från Aten! 4) Touch of wild 5) Eva-Lotte Bernekorn Sandin hos oss för en stund sedan 6) Andmamman ute och rastar sina 10 ljuvliga små ungar! KRAM

And

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email