kyssande-far

Sidenbrud och bebiskuddar på gång

Sömnaden av våra nya barntextilier pågår nu som bäst. Samtidigt har en viktig del av pågående brudklänning av siden blivit klar, se själv nedan. De färgade knapparna ska matchas av en slöja i silke med ett konstifikt tunt mönster från gammal maskin i Italien. Det är FANTASTISKT att det finns sådant fint hantverk kvar!

Naturen, NATUREN: Julrosen är en annan fantastisk skapelse. Tänk att kunna blomma och slå ut mitt i smällkalla vintern! Den tillhör de gamla växter som ingick i klostrens medicinalväxter. Det var en vansklig medicin som användes för invärtes bruk endast ”med stor fara, sorg och rädsla” som det stod i en uppteckning från 1600-talet. Växten lades under kvinnor i barnsäng för att ”driva ut dött foster” samt mot galenskap, raseri och tungsinthet. Den fungerade även bra som varggift. En rekommendablig sak för envar att ha lättillgängligt, summerar Naturens Syster följdenligt, ty livet är ju inte bara en lek utan en dans på rosor också.

Plasteländet: Av de 8 miljarder ton plast som tillverkats i världen har 2 miljarder ton hamnat i naturen. Endast 9 % av resterande dryga 6 miljarder ton har återvunnits. Något för nya regeringen med sin tilläggsbudget på 2 miljarder som ska läggas till redan beslutade budgeten att öronmärka för. De ska ju tillkomma klimat- & miljöförbättrande åtgärder. Minskad produktion är det mest effektfulla. Som The Plastic Pollution Coalition skrev om redan 2010. GO FOR IT!

Naturens Systers tips på området: Ostar svepes t.ex. med välbehag in i vaxat papper. Vet vi som provat: O(st) så bra!

Illustrationer: 1) Detalj på nya brudklänningen blev så HÄR FIN! 2) Vackra och farliga HELLEBORUS som julrosen oxå heter 3) Dito här i vitt 4) Denna broderade cyklist är så bra och manar till hållbara transportbeteenden framöver 5) Kyssande får avslutar illustrationsparaden denna gång med ett rejält SMACK! Lycka till själva med ert; * smack som i kyss och * skydda er från vargen!!

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email