kvinnokamp

Sara Danius till minne

Vi vill ha fler deltagare i broderiklubben Gyllne Stygnet. Med strax klara broschyren ska vi söka upp de som visat intresse. På tillhörande Facebook gruppen kommer vi att visa upp varor att köpa utöver sömnadstips. Vi prövar olika saker och utvärderar succesivt vad medlemmarna och vi tycker. Några helt nya saker ligger och maler i pipeline.

8 mars – internationella kvinnodagen – grattis alla kvinnor! Så duktiga och superbra! Det gäller att få samma villkor som männen bara. Ansvar och rättigheter. En bit kvar där.

Fira och festa vilket fall! Detta är våran dag!

Om klimatändringen: Så här är det. Hitintlls har havet räddat oss från en hel del elände i klimatkrisens dagar. Såsom att ta upp 93 % av den värme som våra mänskliga aktiviteter har alstrat. Det har även slukar 25 % av växthusgasen koldioxid som släppts ut. Till år 2150 beräknar forskarna att havsnivån väntas höjas mellan 0,5 och 1,5 m beroende på hur mycket utsläppen av växthusgaser utvecklar sig (hur vi lyckas gå över till förnybar energi i huvidsak). Gäller att hålla nere fossilanvändningen, viktigaste enskilda saken. Lev grönt i övrigt också förstås.

Skönt sportlov för sista gånen i år!

Bilder: 1) Kvinnokampen för lika villkor som männen går vidare! 2) Vackrare än så här svårt; SVANOR I VÅRNINGEN 3) Broderikit att köpa i broderiklubben 4/2021 4) Ekologisk kudde med innekudde stoppad med kardad ekoull – säljes i broderiklubben Gyllne Stygnet 5) Vårens tecken i gult – tulpaner! 6) Små vita pärlor här och där; snödropparna tittar fram!

kvinnokamp

 

 

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email