IMG_20190927_153109860_HDR

Salomonisk klimaträttvisa med handbroderier

Ärkebiskopen Antje Jackelén och patriark Bartholomeus I skriver i DN här om dagen att vi vet att de som bidragit minst till den globala uppvärmningen är de som drabbas hårdast av konsekvenserna:  Det handlar om hur vi människor interagerar med den natur som vi är en del av; klimaträttvisa. Klimatkrisen förvärras av livsstilar som gör en dygd av girigheten och lösningen hindras så länge människor och natur ses ur ekonomins och teknologins synvinkel. När lär vi att säga: ”Det är nog nu”? Skilja på begär och behov. I likhet med påven Fransiscus menar vi att vi är i brådskande behov av en humanism som förmår sammanföra olika kunskapsområden, inklusive ekonomin, för att formma en mer integrerad och integrerande vision, skriver de. Och fortsätter ”vetenskap, politik, näringsliv, kultur och religion – allt som är uttryck för människans värdighet – behöver samverka för att ställa vårt jordiska hushåll på stabilare fötter. Verklig resning hos ledare och makthavare visar sig när vi i svåra tider kan upprätthålla höga principer och tänka på det långsiktigt gemensamma goda”. Klokt talat: we keep it high they low som Michelle Obama säger också. Naturens Syster instämmer. Mot målet oförtrutet.

Själva har vi just gjort upp med skickliga skräddaren Lena Victor om hennes flotta och gedigna mönster till våra brudklänningar. Och försäkrat oss om fortsatt support så småningom. Möte om brudgummens flotta utstyrsel i veckan med nya samarbetspartners också. Very good indeed.

Dessutom: Hösten är här med plantering av nya lökar, Frittilaria tex. Finns många ovanliga, nya.

Bilder: 1) Påslakan & örngott till vagn/vagga, visningsex Handelskammaren 2) Ekologiska gården Solliden utanför Gamleby; nu med finfärsk servering och matbod i nytt hus – rekommenderas varmt! 3) Hittat på loppis makan till stilige broderade mannen – ska sy! 4) En nytvättad rosenröd ros efter höstregn 5) En annan ros som spridit sin fägring länge 6) Vackra tisteln med fröställningarna som sprides generöst för vinden: Vi ses nästa vår!

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email