krokus-vit

Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor – och reverse

Brudklänningen i siden provas på biologen Matilda, så vacker, vän och stilig. Det svepande fallet av 2 sidentyger i samspel och med den enkla och raffinerade knappslån prisar vi högt, se bilder 1 och 2. Samtidigt som vi inväntar beställda sömnader i bebissammanhang.

Outgrundligt är det sköna gröna: Kerstin Ekman skriver så fint och bra i Gubbas Hage om hur underbar naturen är. Det blev svårare mot slutet av 1800-talet i och med att Darwins teorier godtagits att nämna Gud i samband med det levande som växte och utvecklades. Carl von Linné på sin tid ansåg att skapelsen med sin skönhet och nytta var ett starkt vittnesbörd om Guds allmakt. Numera sitter biologerna och granskar det skapade bland växter och djur på molekylnivå för att lära ut hur allting fungerar på ett rationellt plan. Inte se till skönheten eller andra kvaliteter.

Men allting kan inte definieras med vårt förnuft och det levandes mätbarhet! Kerstin Ekman skriver att”Det blir något över”. Hon berättar om hur hon hör koltrasten spela om kvällen. ”Varför gör den det? Vi vet ej”. Eller varför är ängsbräsman på kanten av det våta diket så vacker? Uttrarna som leker i Strömmen i Valsjöbyn och rullar runt. Vi kan känna igen det vackra liksom fågelsång och lek. Vi kan faktiskt känna igen det som finns utöver det rationella och mätbara. Liksom att när kriget är över börjar någon snart sjunga igen. Bara DÄRFÖR, utan Ratios inblandning. Åtminstone inte enbart.

Greta Thunberg besökte Davos ekonomimöte för rika och sa bl.a.: ”Vissa människor vissa företag och särskilt vissa beslutsfattare har vetat precis vilka ovärderliga värden de har offrat för att fortsätta göra ofattbara vinster. Jag tror att många av er här idag tillhör denna grupp människor”. Naturens Syster skruvar till: Exakt, prick på huvet. Och förstärker: tänk bara på de 1500 privata jetplanen som figurerade vid sidan av Gretas tåg: – Ni måste GÖRA OM OCH GÖRA BÄTTRE!

VIDARE

Blanda inte bort korten modeindustrin: Polyester är ett tyg som görs av olja, en fossil råvara. Pratar man om hållbart mode borde därför inte polyester räknas. Om det inte gäller återvunnen polyester förstås. Polyester kanske kan hålla i 100 år . Och ändå inte vara HÅLLBART MODE. För, invänder Naturens Syster, VEM ANVÄNDER ETT PLAGG I 100 ÅR? Eller hur sannolikt är det att plagget återanvänds/sys om i 100 år? Inte stor. Därför är det inte trovärdigt att säga att nytillverkad polyester är hållbart mode. NEJ. Låt oljan vara kvar i jorden och använd andra råvaror. Ekologisk bomull t.ex. som inte använder massa kemikalier vid tillverkningen och oftast mycket mindre vatten än traditionell bomull.

Titta nu på dessa bilder: 1) Brudklänningen tar form på Matilda 2) Se på knappslån framför allt 3) En krokus tar sig upp om än inomhus så dock – SÅ GLAD EN BLIR! 4) Trots att kung BORE regerar hårt men med vackra bud 5) Detta broderi är bara för bedårande – under bältet helt enkelt! Om än VÅR som det heter är att övertolka tillvaron dags dato, skrattande gubbe & gumma 6) En sommarens brudbukett tränger sig ändå in här, förmodligen helt OPASSANDE OCH HELT OEMOTSTÅNDLIGT! TREVLIG VECKA!

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email