handbroderad tomteflicka

Producentansvar för textil utrett

Här är det zoom och digitalisering för hela slanten som gäller! Broderiklubben Gyllna Stygnet förbereder digitala sessions en bit in på nyåret. Om inget remarkabelt inträffar från ovan som möjliggör vanliga oöverträffade fysiska möten. Kan bli riktigt KUL!

Annat kul: Producentansvar har utretts inom textilområdet och avlämnats beställaren regeringen, se SOU 2020:72. Det föreslås bland annat att insamlingsplatser ska finnas där människor befinner sig mycket. Syftet är att få miljönytta genom ökad insamling av textil för återanvändning och  textilavfall för återvinning i första hand för förberedelse för återåteranvändning och materialåtervinning. Inrätta bra återsamlingssystem med goda möjligheter för tillsyn och kontroll så att det fungerar som avsett. Yttersta ansvaret har textilproducenterna för återtagning, -användning och återvinning. Mycket bra att det händer något här! Vi har längtat såååå!

Ha det gott, slickepott! Många bakar nu kan tro.

Bilder: 1) Domherrarna begrundrar förundrade vad tomtarna sysslar med 2) Tomteflickorna fejar och roar sig 3) Amaryllisarna är fantastiska! Matterhorn vit och Olaf röd 4) En superfin julängel i ljusblått

 

Dela detta inlägg: