Påsken och våren är här oavsett allt!

Stilla påskveckan inledes nu med ovanlig stillhet. Att stilla sig är en ynnest i vanliga fall få förunnat som i denna tid är något påkallat alla. I själva verket borde vi nog oftare ta en stund i stillhet. Inte enbart socialisera och stöka med andra utan lyss till sin egen inre röst. Vad är det jag borde göra som Skapelsen vill ha mig till till exempel?!

Påsken är den största högtiden i kristendomen och firas för Kristi död och uppståndelse. Judendomen firar uttåget ur Egypten.

På textilområdet fanns det vissa regler om lämplighet under påsktiden läser jag i ”Allmogens plägseder” av L. Lloyd född 1792 i London och död 1876 i Wenersborg. Där står att: ”Ingen skall på Påskaftonen spinna, eller mala på handqvarn, eller nysta tråd, eller göra något annat som går rundt, emedan det var på Påskmorgonen s om solen dansade rundt på himmelen”. Frågor på det? En kan faktiskt undra var allt kommer ifrån ibland inflikar Naturens Syster försynt.

Men en hemlagad marsipankyckling måste en få unna sig tycker vi här hos oss! Ska vidareutveckla temat med bilder förhoppningsvis!

GLAD, STILLA, GOD PÅSK SOM ALDRIG DEN! 

Bilder: Fröjdefulla bilder med handbroderade påskbonader med motiv från hönsgården blandat med så förtjusande blommande påskliljor och krokusar!

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email