IMG_20200221_133810402

Nygammalt – en så underbar kombination!

Nu satsar vi på att göra nytt av gammalt linne. Se bild på gammal oanvänd hellinneduk. Vi har ett event i veckan där vi demonstrerar hur att göra nytt påslakan av gammalt handsytt sådant med handvirkad spets. Våra tjänster med gammalt linne håller vi på att utöka. Samtidigt som vi ska marknadsföra våra nyligen i webbshopen inlagda varor till bröllop; brudklänning, släp med handknypplade spetsar, brudbälte och brudgumshängslen. BRA OCH KUL!

Bra nyheter från Australien: Efter år av motstånd mot oljeborrning utanför den sårbara, sydkusten meddelar nu oljebolaget Equinor att de lägger ner planerna. Denna vilda kuststräcka är idag ett tillhåll  för många djur som sjölejon, delfiner, pingviner och valar, som kommer hit för att föda sina ungar, så väl som hem för havsörnar och albatrosser.

Det här är en enorm seger först och främst för Australiens urfolk, fiskare, surfare, lokalt näringsliv och turistindustri.  Motstånd lönar sig! Nu ska bara oljejätten även dra sig ur Arktis och skrota planerna om mer utvinning av olja i Barents hav. Låt oljan stanna i marken och satsa istället på förnybar energi! Säger Naturens Syster med skärpa.

Händer i veckan: På vårt event kommer Eva-Lotte Sandin hos oss att berätta om hållbarhet och hur de gjorde förr med textilier.

Ord som musik: Kindness is like snow, it beautifies everything it covers.

Ha en SKÖN VECKA, nyvilade efter sportlovet!

Bilder: 1) Virserums konsthall har nu en underbar utställning om stickat och virkat – GÅ DIT OM NI INTE VILL ÅNGRA NÅGOT VIKTIGT I LIVET! 2) Mormorsrutor en masse på nämnda utställning 3) Eva-Lotte Sandin hos oss beundrar sticketröjan med små linneor, Smålands landskapsblomma 4) Antikmässor kan också ha schyssta prylar 5) Gamla linneduken helt oanvänd so far, skinande glansen från lin 6) De underbaraste små saker som sticker upp ur jorden; snödropparna Galanthea! 7 – 8) Bröllopsmässa hade man i Gamleby i helgen – FINEMANG!

Dela detta inlägg: