Liljekonvaljer

Nu broderar vi i trädgården

Här avancerar vår senaste brudklänning i ekologiskt siden framåt. Med ekologisk framställning av detta underbara material som siden är överlever larverna från mullbärsträdet uppsamlingen av de otroligt tunna trådar som är grundråvaran för sidenet. Nu är det vår samarbetspartner skräddaren Lena Victor som har bollen och med sina trollerikonster frambringar de mest utsökta skapelser. Avstämningsmötet ägde senast rum i helgen.

I övrigt förbereder vi en trädgårdssammankomst med grundtema BRODERI. Vi samlas i trädgården med glesa mellanrum och startar upp med fika i det gröna. Därefter kommer utvalda delar av färdiga broderier, påslakan och kuddar, gamla lakan och nya garner att förevisas. Allt under glada rop är avsikten.

Den Biologiska mångfaldens dag firades här om dagen där Fältbiologerna, vår största miljöorganisation för unga, höll ett brandtal för skogen väl distanserat avstånd från deltagarna. Bra gjort hälsar Naturens Syster entusiastiskt!

Not so well: Koldioxidhalten ligger nu på 417 ppm, parts per million, vid senaste mätningen i luften den 14 maj på Mauna Loa på Hawaii. Har aldrig varit så högt på minst 800 000 år. När mätningarna började på 1950-talet var halten 280 ppm. HU! Skriker Naturens Syster; sluta med fossilbränslen och starta upp med MER FÖRNYBART!

Ljuvlig vecka alla glada och nytra!

Bilder: 1) Brudklänningen i Lena Victors skickliga händer 2) Ett av Eva-Lottes handbroderi till trädgårdsmötet inom kort 3) Liljekonvaljen har slagit ut lagom till Mors dag! 4) Gamla äppelträdet ruvar på sina gåtor 5) Gammal vas från Svalehult med en kaskad av ljuvliga blomster 6) Nyaste tulpanen trivs alldeles utmärkt vacker och skön i solens glans!

 

Dela detta inlägg: