IMG_20190513_080308225

Mellan maskrosor och syren

Nu testar vi testar och lägger rakt eller lite mer snett – vilket blir bäst funderar Naturens Syster. För och av våra ekologiska tyger utan föroreningar som förstör blad och humlor. En färgklick är så FIIINT ibland! Bland rena ljusa färger till gulle-bebisen. För att inte tala om linnetyget vi vänder och vrider på; kudde?! Eller på bordet?! I den så sköna månaden maj!

MEN: Under rubriken ORD OCH INGA VISOR citerar vi FN:s kommitté om biologisk mångfalds senaste larmrapport: Närmre en miljon av världens ca 8 miljoner växter och djur är utrotningshotade. Den viktigaste orsaken utpekas som ”ändrad användning av land och hav”. Men även ”utnyttjande av arter (jakt & fiske), ”klimatförändringarna”, ”miljöförstöring (giftspridning mest väl, avloppsutsläpp)” och  ”invasiva arter (inflyttade som t.ex. lupin)”. RYSLIGT! Tjuter Naturens Syster och citerar klok människa i DN vad en kan göra SJÄLV för att kontra: ODLA MÅNGA BLOMMOR i trädgården och på balkongen i stället för kortklippt gräsmatta (i trädgården i första hand här). Mångfald gillar naturen. Då trivs både växer och fler insekter som pollinerar så att många arter fortplantar sig och även vi kan få en grönsak och frukt att skörda.

Annat HEMSKT: OMVÄND naturvårdsgallring – bara uttrycket får det att vända sig i magen på en naturälskare! Vad är det för elände de kommit på då? Jo: Dra upp och förstör sällsynta arter som växer i skogsområden med höga naturvärden! Då nerklassas områdena och man kan avverka i rask takt och tjäna mer pengar. De sju dödssynderna, hur lyder de nu; Girighet, avund, likgiltighet är vart fall några rysligheter som har sin bäring här. Karin Boye har f.ö. utvecklat vidrigheterna i en bok vidare för den intresserade; URK och TVI! Sa någon vi känner.

Haf´dock tröst: Tänk på hur de gör i Bayern som omväxling i stället! Folk har tagit initiativ till en ny naturskyddslag för att rädda bina.  Enligt bayersk lag måste regeringen antingen godkänna direkt eller lägga eget lagförslag om lagförslaget samlar mer än 10 % av befolkningen. Nu gäller det att krav på att andelen ekologiskt odlad mark ska tredubblas och att det ska vara odlingsfria buffertzoner längs vattendragen. Allt för att gynna insekterna. Fantastiskt BRA tycker Naturens Syster och lämnar maskrosorna i fred på gräsmattan. De ger f.ö. mest nektar till hungriga insekter på förmiddagen.

Anna Felländer föredrog om AI här om dagen på Handelskammaren och excellerade briljant kring alla tänkbara connections i sammanhanget. Naturens Systers stolsgranne kommenterar att han träffat många smarta, intelligenta, kreativa och vackra kvinnor i sitt liv. Så bra då – Lucky you – Grattis! svarade Naturens Syster och förtydligade rätt nöjd: Livet är inte rättvist. Emoij Skrattande gumma.

Bilder: 1) Vad ska detta bli, en kan undra 2) Fransig tulpan med SÅ VÄLKOMMET litet bi! 3) Anna Felländer på Handelskammaren här om dagen, pratar styvt om AI 4) Ekorrn´satt i granen eller almen eller; lugnt och tåligt medan Naturens Syster tog bilder vart fall 5) Detta är oklippta handduksräckor som vi syr handdukar av, linne och halvlinne och SÅ SNYGGA, BRA OCH HÅLLBARA av gammalt tyg som skulle slängas typ. 6) Här är ju lite av svenska flaggan i förtid: Blå pärlhyacint och gula som solen lyser, maskrosor! Vilt och tamt blandat i ett skönt och ganska fritt sammelsurium. Mer potenta, maskrosorna då,  än de flesta tama förädlade och oskadliggjorda, t.o.m. beträffande sin egen fortplantning, än mindre något att hämta för pollinerande insekter. Kan tro´! 7) En vy med våra sköna och härliga bebissängkläder, gå till webbshopen och se vad ni behöver!

           

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email