IMG_20210116_123246340

Längtans snö dräller in

Denna vecka inträffar något fenomenalt spännande: debut på zoom-möten i broderiklubben Gyllne Stygnet. Utvärdering och kurskorrigering kommer efteråt. Nu är tider för förpackning av olika slags broderikit och annat kul och bra.

Tänkvärt och värt att återuppta från förr: I mitten av förra århundradet och tidigare ägde folk inte så många kläder. Det gällde att förnya dem och fixa till dem för att åstadkomma en variation i klädedräkten. Det syddes om och lades till, söndriga vuxenkläder blev till nya barnkläder. Lakan lagades genom att rutor med helt tyg lades in där hål uppstått. Strumpor lagades, kläder lappades. Dags att ta upp en del av detta kapitel från skafferiet från förr.

Om skogen i vårt hjärta: Skövlihgen av svenska skogen som inte skiljer mycket från regnskogsskandalerna fortgår därför att pengar finns att tjäna. Skogsbruket är så viktig del av Sveriges inkomster hävdar skogsindustrin. Men det var så förr hävdar kritiker av dagens skogsbruk! Turismen är till exempel en större del av Sveriges BNP. Potentialen är än större om skogs- och naturturismen får utvecklas. Det vore en välgärning instämmer Naturens Syster som gillar naturlig skog där slagugglan hittar sina urgamla murkna stubbar att bygga bo i.

Härlig snöig vecka med många snögummor/ -gubbar!

Bilder: 1) 2) 3) Kära, älskade vinter med SNÖ! 4) Bladhs broderiaffär i Vimmerby 5) En liten grön en som friskar på för sig själv! 6) Vitbroderi vid ärmslut på Värenddräkten

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email