SvD 24 FEBR 2021

Intervju med Eva-Lotte hos oss i Svenska dagbladet 24 februari

Vad händer hos Naturens Syster och broderiklubben Gyllne Stygnet mån tro?!

I Svenska Dagbladet i onsdags 24/2 var en intervju med Eva-Lotte hos oss. Se bild nedan och under PRESS här intill.

En Facebook grupp i saken har startat för medlemmar i första skede. Vi har förankrat från forskarhåll att inriktning på återvunnet tyg är föredömligt; polyester finns frekvent och någon mån återvunnen bomull. Vi väntar också på en ny produkt av återtagen textil som ska komma ut på marknaden inom inte avlägsen framtid.

Under tiden broderar vi på på zoom. Välkommen att ansluta på broderiklubben.com!

Som privatperson går det att välja miljömärkningar från: GOTS, Bettre cotton, Ecolabel, SVANEN.

Kemikalier av olika sorter ställer till en massa elände för hälsa, natur och miljö. Det är de flesta överens om. Nu föreslår en grupp internationella forskare att det ska inrättas ett globalt mellanstatligt vetenskapligt organ liknande det som finns för klimatet IPCC för kemikalier.

Det vore verkligen bra! Tycker Naturens Syster. De som råkar värst ut på jorden av dylika eländen och föroreningar är de fattiga världen över. I vanlig ordning de som själva bidrar minst till klimatförändringar och miljöförstöringar drabbas VÄRST! För jäkligt helt enkelt!

Vi fortsätter följetången TREVLIGT SPORTLOV! Undvik isar verkar dock bäst.

Bilder: 1) Intervjun med Eva-Lotte Bernekorn Sandin hos oss i Svenska Dagbladet 24 febr. 2021 2) Vacker handbroderad dam på ylle 3) Ett litet odjur handbroderad på valkad ekoull i sybåge 4) Prinsessan med påfägeln 5) Skymning vid smältsjön hos Sven Gustaf  6)

 

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email