IMG_20190620_070845752_HDR

I sommarens soliga dagar

Gamla regelverk behöver uppgraderas utifrån den trista utvecklingen på miljöområdet. Europadomstolen har t.ex. gjort en vidare tolkning av konventionen om mänskliga rättigheter så att det även innebär att man har rätt att få veta vilka miljörisker man utsätts för. Deras tolkning innebär att få ta del av underlag och yttra sig om komplexa miljöfrågor och även rätt att överklaga miljöbeslut.

Nu är det så att deltagarmöjligheterna i sådana processer utnyttjas mera av dem som redan tillhör de etablerade i samhället och därmed finns en risk att miljö- och hälsofarliga verksamheter lättare placeras där befolkningen inte protesterar. Därför finns det skäl att verka för ökad kunskap om miljöfrågor och dess konsekvenser för större del av befolkningen. I stället för att smala av yttrandefriheten.

Se nu på undersköna och intressanta bilderna nedan: 1) Jaqueline de Pre heter denna sköna ros, döpt efter en pianist 2) En gul buskpion som för första gången någonsin visar fram en blomma – var andäktig 3) Hängrosor i kaskad från Astrig Lindgrens Näs med annat intressant 4) Här sitter en liten en och begrundar de stora sammanhangen invid rosorna Maiden Blush och Souvenir de la Malmaison samt vit och blå storklocka och en vild vial eller annat självsått. HA EN SKÖN VECKA!

Dela detta inlägg: