IMG_20200814_122137929_HDR

I skuggan kan mycket gro

Nu hända mycket på en gång. En speciell förberedelse för broderiklubben är i fokus på grund av dess stora slagkraft och nymodighet för oss. Nyhetsbrev om brudklänningen i siden utkommer denna vecka. Ta del av nyheterna här och andra SoMe så får ni veta fortast bara går.

Skogsträdgård, är begreppet bekant? Annars läs här. Lövskogen är den naturliga förebilden här hos oss som slår rekord i att producera så mycket biomassa som just lövskogen. Det är de permanenta rotsysstemen som snabbt på våren sätter igång och alstrar mycket bladmassa som fångar in solenergi vilket ger än mer biomassa. De marklevande organismerna här ser också till att förse lövträden med mer näringsämnen. Som blir mer biomassa. Nerfallna löv och kvistar blir till matjord där döda smådjur drar till sig nedbrytande organismer. Allt detta lagrar kol som då minskar klimatförändringen. Pollinerarna blir också fler vilket behövs så väl i insektsminskningens tecken. Sin egen skogsträdgård gör man genom att fylla på mellan växterna, en krusbärsbuske under äppelträdet, marktäckare sedan. Mycket spänande!

HÄRLIG, SKOGLIG VECKA  TILL ALLA SÄGER VI!

Bilder: 1) Skönaste vackra fina brudklänninge! Siden! 2) Grönt och skönt i obygden 3) Blåregn i augusti – en blir glad! 4) Madame Hardy den sköna doftande 5) Korna en varm sommardag i hagen 6) En funkia som gärna gillar skuggan under äppelträdet

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email