snodroppe-2

Gamla handbroderade bebislakan till nya bebistäckena

Fotografering av bebistextilier tar snart sin början då sömnaden i stort är klar. Nya tygprover ligger på postens hylla för hämtning och bedömning. Dokumentation av tillverkningens villkor är där ett viktigt moment.

Så himla BRA: Pilotanläggning för fossilfritt stål ska börja byggas i norra Sverige. Där ska vätgas ersätta kol då det ska tillverkas järn i masugnarna. Järn- och stålindustrierna är mest växthusgasutsläppande i Sverige och har t.ex. dubbelt så höga utsläpp som pappersindustrin.

Så himla bra 2: Det kommer att användas mer och mer återvunnet material i produkter som tillverkas framöver. Frågan är hur återvunnet material ska värderas i ett livscykelperspektiv. Detta spörsmål ska nu forskare på Chalmers, KTH och IVL ta sig an hur återvunnet material ska modelleras i livscykelanalyser och miljöbedömningar. För att fortsätta processas i andra sammanhang further över. VERY GOOD indeed! Utropar Naturens Syster entusiastiskt och svänger runt i yster dans!

USCH och TVI: En tredjedel av Himalayas glaciärer kommer att smälta bort även om utsläppsmålen enligt Parisavtalet uppnås. Hälsar 350 forskare och hundratals organisationer från ICIMOD i en ny studie efter 5 års arbete.

GOD och bra vegetarisk mat för klimatet: I denna anda kommer en ny krogguide att lanseras till sommaren. Nästa inlägg från Naturens Syster kommer att innehålla ett gott vegetariskt recept. Låt det gärna vattnas i munnen tills dess!

Bilder: 1) Nysömmat var det här! 2) Fågelbord den 2 febr 2019 3) Samma fågelbord 14 dagar senare – tro det eller ej!!! 4)En liten SKÖNHET kravlar sig upp ur torra gräset! Se snödroppen här. 5) Här kommer kusinen som är mera utslagen och lika SKÖN! 6) Nyligen var det modevecka med intressanta seminarier

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email