buskpion gul

Förtrollad av tillvaron

Denna undrens tid erbjuder möjligheter att lägga in nya inslag i vårt arbetsområde textil med naturen och hållbarhet med nål och sömmar. Är det inte fantastiskt?! Inte bara vår verksamhet utan de stora universella sammanhangen!

En blir smått filosofisk vid morgonrundan i trädgården med sekatör och såpvatten. Den gula buskpionen har i år fått  tre (3) blommor. Alla bedövande i sin omtumlande påverkan på sinnescentrum. Lägg därtill mandarinrosen som blommade på numera stor buske kring midsommar, hann se några själv. För att inte nämna vita rosen Madame Hardy, döpt efter en trädgårdsmästares fru på Versaille…….

Tänker på fysikprofessorn Paul Davies böcker I huvudet på Gud och Den kosmiska planen. ”…jag kan inte tro att vår existens i universum är en ödets nyck……Själva det faktum att universum är skapande och att dess lagar har låtit komplexa strukturer uppstå och utvecklas till medvetet liv, är för mig ett starkt vittnesbörd om att något pågår bakom scenen. ……Vetenskapen lyckas kanske förklara alla de processer genom vilka universum utvecklar sitt eget öde, men detta hindrar inte att det kan finnas en mening med tillvaron.”

Onekligen svårt att undanskuffa sådana tankar: finns en mening med vårt liv. Instämmer Naturens Syster rätt nöjd. Och fortsätter att förundras på trädgårdsrundan.

SUPERSKÖN VECKA BLAND ALLT  SKÖNT! OCH GRÖNT (OCH GULT) 

Bilder att förundras över: 1) Gula buskpionen börjar veckla ut sin tredje blomma helt majestätiskt – vi håller andan 2) Krolliljor i en ström som sått sig själva! Tack söta ni! 3) Men titta: en grön skalbagge, skarabe som gamla egyptierna vårdade ömt! På rosen med långa ögonfransar, Jaqueline de Pre, som vi säger hos oss (annan historia) 4) Toppklockor den gamla kulturväxten från torpen inte minst; så fin som mormor hade!! 5) Små andungar? spankulerar med mor 6) Ännu en förtrollande krollilja i sitt hägn under fågelträdet

 

 

Dela detta inlägg: