lijekonvalj

För ett GODARE, NATURNÄRA ÅR 2019!

Med ny energi av julgröt och grönkålssoppa tågar* Naturens Syster nu vidare med nya mål: Sy upp fler av 1) bebiskudde 28 x 35 cm 2) bebistäcke 70 x 80 cm 3) kudde spjälsäng 38 x 45 cm samt 4) täcke till spjälsäng 115 x 130 cm. Samtliga av bomullspoplin GOTS och med stoppning av naturfibern kapok med vax som har naturligt antibakteriella egenskaper – klår bakterier. Alla dessa textilier går att tvätta i 60 grader. Torkar helst med uppfluffning i olika vändor. I samarbete med nya och gamla sömmerskor. Annan uppgradering pågår också som låter visa sig. F.ö. så kryllar det här och där mera ospecificerat so far.

* Boka tågresor i Europa med www.eurogo.com. (t.ex. Sthlm – Florens från 722 SEK).

Klimatåret 2018: – (minussidan); Sedan mätningarnas start på 1700-talet var 2018 1) det 4:e varmaste året 2) utbredningen av isen på Arktis var långt under genomsnittet 3) värmen i haven var de högsta eller näst högsta som uppnåtts. + (plus); Världens länder enades i Katowice under FN:s klimatmöte om ett regelverk för att uppnå målen som sattes under Parismötet 2015.

Naturens Syster summerar resultatet kort: BLÄÄÄÄÄ, mycket bättre krävs för att ens nämnas!

Vi önskar oss en värld där något ännu finns att upptäcka: en värld som bebos av pilgrimsfalkar, snöleoparder och svarta noshörningar, en värld där myrar och fjällhedar har en plats. Vi anser att dessa har ett värde i sig, men också att en del av vår mänsklighet skulle gå förlorad om de går förlorade.

Sagt av Mats Söderlund och Helena Granström i anklagelse om undlåtenhet av agerande till partiledarna, DN nyligen. Kommentar från oss: En sådan förlust vill vi inte ens låta tanken snudda vid här på Naturens Systers kontor! Ut och GÖR NÅGOT uppmanar vi envar och tänker på resande, matval, uppvärmning etc.

 

RIKTIGT GOD FORTSÄTTNING PÅ GRÖNA (I BEMÄRKELSEN NÄRA NATURENS GRÄNSER) HÄRLIGA ÅRET 2019! ÖNSKAR NATURENS SYSTER

vita rosor

Bilder: 1) En iskonvalj bryter igenom i kylan och trotsar allt motstånd med sin sublima grace 2) En broderad blomma som EJ HELLER går av för hackor, nämligen på en fin gammal påse för tvätt av linne. Går att nyttjas ännu många år till ena och tredje 3) Laga byxorna som gått retlig reva på så här snyggt. Syns knappt. Nästa lagningsvända kan mycket väl bli en regelrätt BOT av rosamönstrade tyget som skymtar intill byxknäet. 4) Ett par blåmesar pickar i sig av hjärtans lust av vad som bjudes! Behövs i kylan! 5) tt broderat fågelbord som ej kan motstås – SÅ HIMLA VACKERT! 6) Skräddaren hintar om att sidenbrudklänningen avancerat ytterligare steg mot färdigställande (rätt hemligt ännu en stund ändå).

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email