vackra sjön

Flytt till nytt

Här heter det flytt, flytt, flytt för hela slanten! Broderandet ligger på hyllan ett tag tills de mest ianspråktagande- av -kraft momenten är manifesterade. Slut om flytt för idag.

Läste faktiskt några stavelser som jag dock vill förmedla: Det är Villmanstrand-Lahtis tekniska universitet i Finland som genom Jarkko Levänen yttrar sig om hållbara textilier. Och säger: Textilindustrin står för 6 – 10 % av världens växthusgasutsläpp (som ju ökar temperaturen på vår planet). Vidare att bäst för klimatet är att använda ett plagg tills det är utslitet. Att hyra kläder kan vara vanskligt ur klimatsynpunkt om det kräver långa bilresor att hämta och lämna.

Naturens Syster kommenterar: Det finns mer än klimatet som påverkas av textilproduktionen. Avloppsvatten som är fullt av rester från färgning, klister från vävningen, kemikalier som används för att erhålla egenskaper som skrynkfrihet, regntålighet, luktfrihet…..Yeah man, ingen behöver gå sysslolös som jobbar för hållbart mode under lång tid framöver!

Ha en UNDERBAR VECKA!

Bilder från nu och förr att kolla: 1) Så vackert! 2) Rätt vad det är så ligger där ett HJÄRTA- KRAM 3) Rätt som det är sitter där en fin fågelholk 4) Och en till! 5) En katt som provar nya tröjan; hjärta kram till 6) Hjärtats röda ros

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email