IMG_20161207_132220624

En stund i lugn och ro

Året går mot sitt slut och nu är dags att ta en stunds avkoppling. Så spännande skaker har hänt här hos oss i år med stor potential. Så roligt, kul och otroligt! Våra bröllopsattiraljer lanseras i januari och annat är på gång.

Nu tar vi och sträcker ut benen en stund. Läser ett stycke ur Smålänningen efter julbordet. Är nöjda och glada.

Men tänk på eländes eländer! De som inget har, eller för lite; mat, bostad, livets nödtorft. En sak är säker: Mångfald är bra – och motsats till enfald. I biologin förstärks bra egenskaper om mor och far har långt genetiskt avstånd. Bra, dominanta egenskaper förstärks och recessiva, not so successful, blandas bort. Lärde biologilektorn på min skola i Lund.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad är en annan gyllene regel som står emot tidens tand. Allt vad I viljen människorna skolen göra eder det skolen I göra dem. Enkelt, helt enkelt!

Våga bjuda in en okänd. Våga bli överraskad. Våga höra något nytt. Våga göra något nytt. Våga ändra uppfattning.

Varför inte pröva en ny grönsaksrätt på julbordet från oss: Tag rödkål och skär i bitar. Tag apelsin och skär i bitar. Tag granatäpple och karva ur ge fina geleiga kärnorna. Blanda ihop detta, lagom mycket efter önskemål. Som dressing går det utmärkt med pressad apelsin eller citron. Men även vitvinsvinäger en skvätt. En variant är att smula ner fetaost, då blir rätten mer mättande. HÄRLIGT vilket som!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! önskar vi alla snälla och stygga. På återhörande nästa år igen.

Bilder: 1) En söt handbroderad tomte med amaryll 2) Handbroderad bonad från loppis – mycket skickligt framtagen! 3) Vår julängel, handbroderad för länge sedan 4) 2 julfirande kvinnor med sting 5) Amaryllisar utan prut! 6) Var växer drömmar ur – en kan undra!

   

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email