Gul linneduk ekologiskt lin

En skön påsk med och i naturen!

Nu påskar vi på ordentligt här hos Naturens Syster med suveräna nyheter! Nytt linnetyg, lite likt den gula löparen som skymtat, har dykt upp. Särskilt lämpligt till gardiner med sin härliga bredd och ljuvliga fall. Nya kompetenser på sy-området testar också olika av våra textilier. Smärre ändringar av spjälsängstäcket blir t.ex. sannolikt beslutade härvidlag:  Fler nära naturen upplevelser!

Riktigt påskigt står sig äggen förstås! Påskens firande av uppståndelse symboliseras lätt med äggen, livets åter- och pånyttfödelse. Förr brukade hönsen återfå krafterna och började värpa ägg lite mera till just påsken också så det föll sig naturligt med äggätande denna tid.

En annan godsak som då kan passa till äggen är små nässlor som sticker upp sina första väna små blad. Så goda att koka nässelsoppa av! De, nässlorna, är dessutom en SÅ FIN barnkammare för många små insektsbarn,  fjärilar och annat. SMAKLIG MÅLTID med soppan!

Fler äggande/eggande påskinslag kommer här! Vad sägs om mensskydd av återanvändbar textil. Det är ju superbra att kunna tvätta och använda  igen. Hurra – enkelt och otvetydigt tycker Naturens Syster!

 Veckans bästa gången vecka: Fantastisk banbrytande info om SoMe har Eva-Lotte Sandin hos oss tillägnat sig på Stilrummet av skickliga Marie Söderberg. Nya världar öppnar sig plötsligt.

En gullig gul liten blomma till påsk: Hästhoven är så fin blomma med många kvaliteter: Tussilago farfara heter hon också. Liten och strålande växer den direkt ut jord och asfalt redan innan snön smält  bort. Strån och stenar som står i vägen för dess fjälliga stjälk vräker den själv undan i förvånande omfattning. Sprider sig i flera våningar under mark med sina sidväxande rötter av obändigt slag. Älskad av människor i många länder har hästhoven många namn. Bladen har likhet med hästhov därav det svenska namnet, åsna istället finns också. En del menar att namnet är en omkastning av hosta och häva eftersom den tidigt var känd för att lindra hosta och astma. Flera av dess namn knyter an till detta; lungbota, hostört, läkeblad men även fålafötter och Hin Ondes rova – host, host säger Naturens Syster var nu det sista kommer ifrån. På apoteket kan köpas tussilago-te hävdar Harriet Hjort i en bok från 1969. Se den vackra lilla buketten i sitt glas nedan och den handbroderade tavlan.

GLAD, GOD OCH HÄRLIG PÅSK! Varför inte med något godisägg också!

Våra finaste påskbilder här: 1) Bebistextilierna i sin gamla vagga – SÅ GOSIGT FÖR BEBISEN MED RENA GREJER! 2) Linnelöparen BARA SÅ FIN, går snart köpa 3) Tussilagon så vacker hon är med sina gula blommor, gillar rena textilier har hon berättat 4) Här en annan tussilago! Handbroderad liten tavla från loppis eller dylikt 5) Kompistavla till föregående som tillägnas Marie på Stilrummet ovan och hennes sammankomst med alla deltagare nyligen; Bravur är ordet! 6) Så skimrande vackert videkissarna sträcker ut sig i solskenet! Gå ut och gör det du oxå och känn LIVSKRAFTEN!

Dela detta inlägg: