IMG_4903

En dröm i ekologiskt siden

Här är den! Brudklänningen i siden, den ekologiska, med hänsyn till krav på odling, produktion och arbetsmiljö vid tillverkningen. Som en skir, vacker dröm är den. Tunt tyg både till yttertyg och foder med ett egenartat tungt och pregnant fall. Färgen – som schersmin och grädde, följsam, mjuk. Skärningen svänger svagt i vinden, en ljus sommardag på en vackert matchande plats bland kullar, grönska och blåklockor, Campanula rotundifolia. Några kossor tittar nyfiket på. Se bilder nedan.

Broderi är den andra grenen vi kör nu, broderiklubben Gyllne Stygnet. Broderier som ska kanalisera de bortglömda önskningarna och tankar när jobb och stress är signifikant. Dags att tagga ner en stund med teman som * brodera för klimatet, * brodera det du vågar mera, * brodera på lakan, kläder, * brodera på gemensamt broderi etc. Höra något om kulturhistoria och fika gott efter jobbet en stund.

För övrigt: Juni månad var den varmaste sedan mätningarna började 1756 i Stockholm vart fall. Medan juli var kallaste på 40 år.

En TREVLIG VECKA TILL ALLA ER! Goa och så söta.

Bilder: 1) 2) 3) 4) 5) Brudklänningen av ekologiskt siden 6) 7) En ros är en ros

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email