scilla

Ekologiska sängkläder med broderi

Med påskens energikick i bagaget tar vi oss nu frejdigt an nästa uppdrag här igen. Det är så många frestande ideer som dyker upp att det är svårt att välja. En som trycker på starkt är att ta fram broderi kit till de ekologiska sängkläderna till små bebisarna. Ekologiska påslakanen och örngotten är prydda med en spets och kan med fördel förses med ett monogram med initialerna i namnet eller en rar och kul liten figur/ blomma – or anything else! Sammankomst för broderi är en möjlighet. Ekologiska sängkläder kan vara väl värda att ge en dos extra omsorg då de är slitstarka och håller i många år. Hör gärna av er om ni är intresserade!

F.Ö. Såg i en textilgrupp på nätet bilder från en fabrik där man hackade sönder kläder och återskapade nyttig vara i form av garn. Fenomenalt helt enkelt!

Solceller kan förutom denhållbara energin ge bonuseffekter i form av skugga som gynnar odling i torra klimat.  Även djurlivet kan få en positiv skjuts såsom för ökensköldpaddorna i Nevadea där solcellerna ger skugga som medför att kreosotbuskar och ambrosior växer mer än annorstädes. Djuren tar skydd under buskarna både mot rovdjur och solen. Bara bra manar Naturens Syster på!

TREVLIG, SKÖN VÅRVECKA med säkert avstånd till nästan! 

Men några bilder måste vi ha! 1) Gamla klassiska pärlhyacinten sträcker på sig 2) Den gula kejsarkronan tar terräng men osäkert om hon visar någon blomma, gula mer tyckmyckna ett som är säkert! 3) Kungsängsliljan håller på att slå ut, denna i creme och så vackert dinglande i vinden 4) Detta är ett draperi i 2 skikt; ekologisk satäng med påhängd och avknäppbar gammal broderad duk – gör egen får du se så bra och användbar som avskiljare i rum etc 5) Blå scilla förnekar sig aldrig!

pärlhyacint blå Kejsarkronor gul Kungsängslilja draperi av duk narciss

Dela detta inlägg: