Ekologisk brudklänning

Vår ekologiska brudklänning i linne är exklusiv. Speciella önskemål, knappar, egna spetsar eller annat tar vi gärna med i sömnaden för att denna brudklänning ska bli perfekt för ett alldeles unikt tillfälle som ett bröllop införlivar:

En hållbar framtid för både brudparet och naturen!

Brudklänning av ekologiskt tunt linnetyg med löstagbart släp och knypplade spetsar

Brudklänning i linne

Denna klänning i tunt ekologiskt linnetyg är avtagen i midjan och har handknypplade spetsar påsydda på ärmarna, smala uddspetsar, samt kring midjan och längs det löstagbara släpets mitt och ytterkanter. Olika sorters spetsar är möjliga, både handknypplade och metervara beroende på önskemål.  

Prata brudklänning med mig

Valet av brudklänning är en stor del av förberedelserna inför ett bröllop. Du är varmt välkommen att ringa Eva-Lotte om du har frågor kring brudklänningen och vill prata mer om hur det går till att sy upp en ekologisk klänning i linne. 

Brudklänning i linne
Ekologisk brudklänning linne

Prata brudklänning med mig

Hör av dig till oss för att boka en provning! Storleken på bilden är en 38 vanlig damstorlek.

En ekologisk brudklänning blir till

Så här går det till när en brudklänning från Naturens Syster tas fram. Du som kund kommer till oss och berättar om dina önskemål. Tyget i vår brudklänning är ett glesvävt linnetyg av ekologiskt snitt; tillverkat hand i hand med naturen. 

 

Tyget är gjort av lin som vuxit i Frankrike, Holland och Belgien, och det vävs i Österrike. Där tvättas och bleks det också. Blekning görs med väteperoxid, inte giftig klorblekning. Hela framställningen sker således i Europa med de regler för arbetsmiljö som finns här, vilket gör att vi vet att det inte förekommer till exempel barnarbete eller andra oetiska och olagliga led i processen.

Provning av brudklänning i linne​

Det finns en färdigsydd klänning att prova direkt. Behöver du en annan storlek bokar vi tid hos syfabriken i Bromma och träffas där för en provning. Där finns nämligen brudklänningar i andra storlekar uppsydda i ett enklare tyg; toiller. Om en storlek passar dig direkt sys klänningen omgående. Behövs det justeringar görs det, mot ett kostnadstillägg. 

 

Det kan bli aktuellt med ytterligare personliga tillval för det unika och extra fina. Det kan handla om handknypplade spetsar, broderier eller annat trevligt, det bestämmer du.

Ekologisk brudklänning

Historien bakom ekologiska brudklänningar​

Vi syr och säljer ekologiska brudklänningar därför att jag fick en förfrågan från en tidning om just ekologiska brudklänningar när jag arbetade med ekologiska inredningstextilier. “O ja” svarade jag direkt! Så underbart och roligt. Det var vår då, några år sedan, och naturen bredde ut sin ljuvlighet, växter började spira mer och mer, och ljuset återkom och det var lätt att komma in på området brudklänningar och bröllop. 

Inspirerad av naturen​

Jag tänkte på midsommar, det är ju höjdpunkten i naturen på året då det gröna sköna prunkar som mest. Det föll sig då naturligt att välja det glesvävda, tunna linnetyget med så vackert fall. Jag valde en modell med avtagen midja och svepande, böljande rynkad kjol. Ett släp som är avtagbart ville jag också ha med. Klänningen är helfodrad med ett tunt foder av bomull. 

Samarbete med skräddare förfinade​

Vid det tillfället hade jag fått kontakt med kvinnor som under många år sålt handknypplade spetsar och tyckte att det kunde matcha elegansen fint. Vid ett tillfälle då jag ställt ut mina brudklänningar hade jag fått kontakt även med en skräddare. Jag kontaktade henne för eventuellt samarbete och hon ville gärna vara med. Min grunddesign kompletterades med skräddarens praktiska råd och synpunkter härigenom och hon sydde upp en brudklänning med handknypplade spetsar. De finns på de korta ärmarna, runt midjan och längs släpets kanter samt mitt på släpet.