Vita rosor

Ekologisk brudklänning i siden på topp

Nu är det inte långt kvar innan vår ekologiska brudklänning i siden är klar! Skräddaren Lena Victor som vi samarbetar med sedan länge har nu åstadkommit den mest förtjusande passpoal runt          ärmringningarna, liten tjockare avslutning således. Nu är det klänningens längd som ska finjusteras med litet släp också, och sedan lägger Lena upp resten. Därefter ska vi fotografera elegansen. Det blir på en hembygdsgård i ljuvligt hemtrevlig och hisnande vacker nejd. Vore bra om vädrets makter är med oss då, lagom sol och en del moln. Frågan är vilken brudbukett vi tar; vild eller annan?!

Om några fjärilar kommer med i sammanhanget är det bara BRA! Själva har vi noterat att deras antal är mindre än vanligt i år, endast någon enda har förflyttat sig i sin hisnande snirkliga fart, so far. Läste i Dave Goulsons bok ”Den vilda trädgården”, nyligen utkommen, att han i ett forskningsprojekt studerat vanliga växter som saluförs som bra för pollinerare, fann just bekämpningsmedel. Av 29 växter som undersöktes som kattmynta, lavendel, kungsmynta, rödklöver, citronmeliss, gurkört och liknande var det endast 2 som inte hade fungicider eller insecticider (kemiska medel mot svampar och insekter). Läskigt trist helt enkelt utbrister Naturens Syster!

SKÖNT MED SOMMAR VILKET FALL! Och att vattenmagasinen fylls på! En gåva från ovan helt enkelt! TACK! ALLT GOTT OCH GRÖNT hälsar vi!

Bilder: 1) Ekologiska brudklänningen i siden provas 2) Ekologiska brudklänningen med vackra passpoaler i ärmsluten 3) Du och jag 4) Den hemliga trädgården skymtar för den som kan se 5) Den ljuvligt doftande schersminen slår saltomortaler i blom denna dag 6) Den vita buskrosen Madame Hardy blommar snällt och mycket!

Ekologisk brudklänning i siden Ekologisk brudklänning i siden Rosa buskrosor Den hemliga trädgården Schersmin i blom Vit ros Madame Hardy

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email