Det var så roligt, jag måste skratta

Att ordna ekologiska bröllop ligger i tiden. Vi kommer att diskutera detta med andra intresserade innestående vecka, mycket spännande tider! Tänk så många led som kan genomsyras av en ekologisk tanke: textilfronten med brudklänning förstås som ligger oss särskilt varmt om hjärtat. Dukar av ekologiskt linne eller gamla vackra hemvävda alster som kan förhöja kalasandet många grader. Förr var ju linnedukar värdefullt arvegods som gick genom släktleden och hanterades som skatter. Servetter av linne tillhör denna skattekista också. Liksom varför inte att klä stolarna i lite festligare mundering vid ett bröllop?! Maten ska vi ju inte tala om, snålvattnet börjar rinna så lätt. Det är naturligtvis också en paradgren för ekologiskt och närproducerat vid evenemang absoluta som bröllop är! Nära association för oss är bröllopet mellan madam Flod och Carlsson i Hemsöborna. Bejublad filmatisering på 60-talet som alla såg TV avsnitten av. Där sparades det inte varken på mat, dryck eller prutt- och prästeffekter om en säger. Strindberg gav väl gärna kyrkan en känga som med aktuella prästen här på torrdassmöte mellan Carlsson och tyska professorn… Nej, nu kom vi lite utanför fokus; ekologiska bröllop! Men analogin finns där, bröllop i den vackra sommargrönskan med goda, naturligt tillagande maträtter, dans tjo och tjim. Hyra borde vara möjligt i vårt koncept beträffande både klänning och andra textila tillbehör. Detta ska vi diskutera i veckan helt enkelt.

BRA saker hända: Vi är nominerade till ett internationellt pris, för den som inte redan vet. Så superroligt och FANTASTISKT!

På textil- och modefronten för övrigt: Här rör det på sig! Modebranschen hade tygmässa med snyggt och en del recirkulerat tyg och en del ekologiskt i olika delar. Lite tricky med GOTS-märkd väv men inte tryck och andra varianter som snurrar runt. Tendensen är ändå tydlig ; hållbarhet och följa naturens gränser mera i fokus. Bra utställning också om sakernas tillstånd med avseende på rent vatten, energiförbrukning och annat tillhörande på området. Det fanns t.ex. en satin av recyclad polyester och italienska häftiga rutor i återvunnet material. Himla roligt att se! Nej, nu får det vara slutskrivet för denna gång: TREVLIG VECKA!

BILDER måste vi ha: 1) Se den vackra linneduken med vitbroderier fantastico! Kryddtagetes att ha i sallad eller i vas därtill 2) En tidig morgon med dagg i strimsporrarna som slingrar sig tillsammans med gräsen 3) Denna ros, ros, rooos; ljuvligheters ljuvlighet! Vad heter den? Inte Aicha men ganska lik 4) Så häftig graffiti-konst-målning på fasad i Västervik by the sea – läckert som smörstekta kantareller! 5) Höstfloxet David sprider sin milda sken, med solens hjälp lite, över nejden 6) Eva-Lotte Sandin hos oss ser rätt nöjd ut

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email