Bianca Maria och trollen

Broderi och naturens magi passar bra

Vår broderiklubb Gyllne Stygnet har nu lanserats och haft ett första möte. Här handlar det om grunderna för ett bra broderi och det materialiserades som första punkt i en del av en oanvänd äldre handduksräcka av linne. Monogram ska nu förfärdigas av damerna. Redan i ett tidigt stadium satte damerna sin egen touch på temat genom att inte alls brodera initialerna på sina namn kan sägas. Mycket fundigt och finurligt skapande visade sig omedelbart ta form. Väldigt bra och roligt och exakt vad som är avsikten här i broderiklubben för moderna damer!

Här är ett intressant tema för broderi och allt möjligt för den delen: John Bauer och den magiska naturen på Waldemars udde. Här handlar det om natur och besjälad natur, dimhöljda ängar, naturväsen och troll, symbolismens tankevärld, sägner, folktro. För den som vågar låta sig ryckas med.

En riktigt SKÖN HÖSTVECKA ligger oskårad framför oss; Ha det skönt!

Bilder: 1 – 3) Broderiklubben Gyllne Stygnet sammanträder med monogram sömnad som första tema 4) Ett elegant vitbroderi att häpna över 5) Bianca Maria och trollen, John Bauer 6) En svärm av höstlöv att ha till glädje

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email