Midsommarbukett

Brodera för klimatet

Förberedelserna för broderiklubben Gyllne Stygnet är intensiva. Inspiration har inhämtats till fullo i den fagra midsommarens fröjder; natur och gamman. Ett Nyhetsbrev planeras i denna sak att utkomma juli/ augusti.

På klimat- och naturfronten var det överväldigande att höra Greta Thunbergs sommartal. Hon beskrev klart och koncist vilka ingrepp vi människor gör och gjort i alla grundläggande biologiska/kemiska/fysikaliska system som hela levande sfären består utav. Hennes konstaterande att världsledande politiker och andra gärna tar selfies med henne men de använder inte sitt inflytande att få något gjort i denna sak i tillräcklig utsträckning var sogligt att höra. I år under corona har utsläppen minskat i sådan utsträckning att vi kan kamma in årets minskning av utsläpp av växthusgaser; 7,5 % . För att uppnå Parisavtalets mål, max höjning 1,5 max 2 grader, ska vi fortsätta med lika stor minskning 7,5 % varje år till år 2030. Hur det ska gå till är en gåta. Med exempelvis en mark och miljööverdomstol som beviljar nya ohemula utsläpp för en fossiljätte på västkusten, lagstiftningen ger den möjligheten. En tar sig för pannan! Bryta upp gamla föråldrade  improduktiva system verkar vara enda vägen framåt ur klimat- och miljöeländet.

Här smider vi på nya ränker oavsett.

Hoppas ni också gör det : Skönt och gott vart fall i det gröna tillönskar vi!

Bilder: 1) Svingar sig mot huslivet gör denna honungsgula sötnos 2) Honungslökens små söta klockor pinglar i vinden 3) Sommarens prunkande grönska vilar i evighetens famn 4) Handbroderade blåmesar flaxar i skyn 5) Midsommarens fagraste bukett; blåklint, prästkrage & ängsklocka 6) Mandarinrosen visar upp sig några få underbara dagar – underbart är kort

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email