IMG_20210203_134030745_HDR

Brodera är bara för kul!

Kulturhistoria och textilkonst blandas friskt på våra broderimöten! Det går bra att vänja sig vid detta medium på broderifronten också. Fortfarande har vi kvar att offensivt inbjuda till dessa sammankomster samtidigt som det känns lugnt att ha mindre grupp att formera mötena på. Hur mycket som ska automatiseras beträffande inbjudningar och erbjudanden har vi dock tagit en funderare över. Vi kanske inte vill att det ska ske med automatik utan värderar den personliga touchen här vid lag. Samtidigt som vi tar in fler synpunkter från olika proffshåll.

Våtmarker , vattenkraft och utsläpp av växthusgaser: Det råder ingen tvekan om att bidragen till växthusgasutsläpp ifrån vattenkraften är betydande. I synnerhet om den ligger i tropiska områden. Detta säger Christer Nilsson, professor em. i ekologi vid Umeå universitet. Även i Sverige har betydande utsläpp gjorts, särskilt där dämning av torvmarker gjorts.

Som väl är återskapas nu våtmarkerna igen på många håll! Till exempel utanför Bollnäs Mödänge där ansatser för återskapnad av våtmark sker.

En god vecka till er!

Bilder: 1) Ljuvliga tulpaner med solskimmer i snön; kan det bli bättre?! 2) Gräddbullar på snöhöljda nypon! 3) Broderimöte online med Matilda den skickliga och mysiga  (Emelie föder nog barn och andra på annat) 4) Illustert kobroderi från en berömd konsthall i Småland för några år sedan, Virserum 5) Vackert kattbroderi med hög svansföring 6) Snart klart med broderibroschyren

 

Dela detta inlägg: