klematis och stockros

Bland blommor och plommon vi broderar igen

Nu startar vi upp lite lätt med verksamheten igen efter en skön sommar. Starten är ett nytt broderimöte i trädgården med ett modeproffs som berättar guldkorn. Bland mogna plommon och päron håller vi till. Kanske en kräftlykta lyser också. På grund av familjeangelägenheter blir det nog extra ryckigt och ett och annat extranummer kanske serveras ofrivilligt – men ändå startar vi upp!

En nyhet av omskakande karaktär här om dagen är FN:s klimatpanels nya rapport om just händelsernas tillstånd för klimatet. Där slås nu definitivt fast att de väderhändelser och förändringar i klimatet som konstaterats senare år är orsakade av oss människor. 14000 vetenskapliga rapporter ligger som grund för påståendet. Vi har nu bara att sluta upp med att bränna fossilt om vi vill medverka till en avklingning – tar ändå jättelång tid – av extremväder och maxtemperaturer.

Trevlig sommarvecka på jobb eller inte!

Snygga bilder: 1) Gamla staket behöver upprustning av äldre och yngre i bra kombo 2) En skjorta piggas betänkligt upp av gammalt utsökt handbroderi 3) Himmelska tonarter från örtagården Virserums konsthall 4) Men tala om vackra höstanemoner! 5) Violruta heter pärlorna på tråd här 6) Stormhatten är så vacker! Användes som varggift förr och alt. namn är vargfördärv huvaligen. Munkhätta är ett fridsammare namn dock som funkar

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email