IMG_5150

Bland älvor och skogstroll

Så roliga tider som väntar! Har fått ett lass härliga bebistextilier till lillans -ens bäddar från vår svenska syfabrik nästgårds. Sidenbrudklänningen är i huvudsak plåtad och nu gäller fokus: BRODERIER! Älskade kära underbara hantverksform sedan mångårig tradition. Förbereder tekniken för anmälning på hemsidan. Vissa tekniska problem sätter pinne i hjulet en stund här – bar´å vänt´.

Några summerande ord om sommarens skogsutflykter: Naturlig skog är underbar att ströva i med alla sina snår och örter, blomster i stor skala! All blåbär vi plockat, blåbärspaj, fryst in och ätit direkt. Sköna blombuketter vi plockat och njutit vid verandakaffet eller balkongen. Tack snälla du vem du än är för det!

Trist tillägg: Vår skogslagstiftning är en suck, ingår inte ens i miljölagstiftningen och förmår ej så mycket mot nedbrytande monokulturer i för mycket av girighetens tecken, granplanteringar i snörräta rader som dödar tillstymmelse till undervegetation. Minns fordom när morbror gick skogspromenader och  samtidigt klippte sly som stack olämpligt upp i härliga blandskogen. Nu kör jättekolosser och klipper ner rubbet rationellt men förödelse för jordens porositet, biologiska mångfalden med mera som följd.

Agenda: Nästa nyhetsbrev ska förses med info om så mycket produktionsförhållanden om brudklänningen som går att uppbringa.

Glesvävd linnegardin ska sys och lämnas till syfabriken för införlivning i deras produktion. Fråga: Vilken längd ska gardinen ha?

HA DET GOTT, MYCKET HÄRLIGT I AUGUSTI!

Bilder: 1) En ros som skyr inet; återkommer år efter år utan just särskild skötsel 2) En lite vild brudbukett; flickan i det gröna (blåa), lejongap, strimsporre, prärieklocka, luktärt den ljuvligt doftande om kärlek 3) Bruden går med svepande slöja i silke som extraattribut 4) Vita smultron söta och fina; exklusiv desert på bröllopsmenyn 5) Den vilda grönskan tar över där en gång folk bodde och odlade 6) Kossorna idisslar i lugn och ro så fridfullt en sommardag bakom gärdesgården

 

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email