Ekologiskt bäddset till spjälsäng

Bäddset till spjälsäng med egen strålglans

Vi arbetar nu på flera fronter; kläder till brudgummen, brudklänningar att sys mera systematiskt än av skräddare samt bäddutrustningen för spjälsäng komplett.

Det här med miljöförstöringen: Andreas Malm har skrivit bok om ”Fossil capital: The rise of stream-power in the British cotton industry, c. 1825-1848, and the roots of global warming”. Där visas hur den fossila ekonomin och klimatförändringarnas rötter står att finna i att vissa med makt sätter skapandet av egna rikedomar över allt annat. I början av 1900-talet stod de fattigaste 45 % av mänskligheten för sju % av den tidens växthusgasutsläpp medan de rikaste 7 %-en stod för 50 % av utsläppen. Marknaden får bestämma sägs ofta beträffande utvecklingen i dags dato. Men det funkar dåligt om maktstrukturen hindrar en ändring av teknikanvändningen. Mot en förnybar energianvändning. Som väl är har priset för förnybar energi minskat mycket. Naturens Syster tycker ändå att mera ansträngningar/tvång måste till för att gå från ord till verkstad, följa Parisavtalet. För 17, tiden går, växthusgaserna puffar, isarna smälter!

Agenda: Nästa nyhetsbrev under insegling, planerad utgivning mitten av nästa vecka.

För övrigt: Trevlig höstvecka i ur och skur!

Bilder: 1 & 2) Ekologiska sängkläder till spjälsängen – simsa la bim! Med hjärtan i rött och/eller natur 3) Vinröda stockrosor tillägnat Sara Danius den storslagna, modiga, skarpa som nyligen lämnat oss  4) En ros kysst av frosten men vacker! 5) Småländsk landsbygd i höstregn 6) Härliga nypon i strålande sol – till nyponsoppa!

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email