märktavla

Anmäl dig på www.broderiklubben.com

Kort och koncist meddelande denna gång; kom med i broderiklubben Gyllne Stygnet www.broderiklubben.se Kul som 17!

Första mötet inom kort.

Kom att läsa en text från 2016 som har sin aktualitet på ett övergripande sätt också. Den handlade om Karin Johannisson professorn i ide´- och lärdomshistoria som då avlidit. ”I sina böcker tog hon ofta upp ett problemområde…….nostalgi, utbrändhet…….; ofta fördömda i samhället och historien. Och så visar hon en annan sida. En potential som kan finnas i de problematiska tillstånden…. ” Hon förnekade inte problemen eller smärtan. Men ”…hon komplicerar den. Visar att den inte är så entydig. …….det händer väsentliga saker även i mörker. Hon ifrågasätter normalitetsbegreppet…..”

Detta med normalitetsbegreppet har fått sig ytterligare några knuffar sedan 2016. Det är helt enkelt dags att göra om och rätta upp på än flera håll nu än när kloka Karin Johannisson rörde runt begreppen.

Skön höstvecka med eller utan videofilmning!

Bilder: 1) En blek höstanemon ser sig om 2) Okänd trollkatt i skogen bryn 3) En funkia trivs i skuggig grönska 4) Luktärter asså härligt bara! 5) ….månstråle blänker. Än kan man höra pling plong, kyssar och sme… Gammal sång helt enkelt 6) Röd salvelsefull dahlia sätter p denna gång

funkia

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email