IMG_20201126_175150220

Adventsvideo från oss 1/12

Nu när adventstiden är inne med ljus och fägring stor är det dags för adventskalender. Det ska vi också ha. Eva-Lotte Bernekorn Sandin hos oss kommer att berätta med början i morgon i en video på  Facebook. Det mynnar ut i några sköna priser som presenteras på söndagen fjärde advent! Här gottar vi oss annars i massor av nygamla linnehanddukar som är supersnygga och som går att brodera monogram eller annat snyggt och fräckt på! Broderiklubbens möten ligger på is nu i coronatider som redan nämnts. Men planen är att kunna ha möte på zoom. We are working on it.

Om regnskogen gäller dock inga ljusa saker. Innan människan började avverka utgjorde regnskogsbältet kring jordens centrala delar 14 % av jordytan. Nu är den nere i 7 %. Temperaturen i en regnskog går aldrig under 18 – 20 grader och det regnar ofta och mycket. Detta skapar extrem livskraft. Det myllrar av liv och det finns fortfarande miljontals växter, insekter och mikroorganismer som inte upptäckts. Enorma mängder vatten, koldioxid och syre transporteras genom regnskogarnas försorg på global nivå.

En härlig adventvecka önskar vi från oss!

Bilder: 1) Handdukskit med broderi från oss 2) Ljuvligt vederkvickande lingonris & mossa! 3) Sådana här stygn kan en sy hos oss på Gyllne Stygnet 4) Gyllne penningar lyser upp i kvällningen 5) Skickligt utfört monogram på linnehandduk 6) Påfågelsdamer sittandes lojt med en kopp te (utanför bild)

Dela detta inlägg: