Handbroderad kaffeduk med bukett

Gammalt blir nytt med skönt trolleri

Nu är tider att glädjas i det gröna; trädgård, skogen, hagar och marker. Det är också utmärkta tider att gå på loppis och auktioner och köpa gammalt vackert; dukar och lakan, handdukar men även annat slag. Lycka till i dessa sköna sommartider!

Det här med naturen och vi: Länge var människa och natur ett enda helt. Beroende av naturens nycker för att få sin odlade föda. Men när flytten till staden startade blev också synen på naturen en annan. Staden är helt formnad av människan och inte beroende av årstiderna längre. Det är nu på 1800-talet man börjar längta ut till naturen och idyllisera den. Vi behåller krukväxter och trädgård som en länk. Men hur vanlig är inte längtan till den lilla stugan på landet som ett minne av gamla tider?! Ja, dags att njuta nu är det hur som helst!

Bilder från en kär trädgård mest 1) Den sköna rosen Gudhem strålar av sommarglädje! 2) Denna bulligt gulliga ros växer över alla bräddar i år och bildar en liten bergstopp på tomten 3) Ett suveränt loppisfynd i form av stor kaffeduk med servetter 4) Bolltisteln med sitt vilda stuk är helt UNDERBAR! 5) En äng av blåklockor finns intill glasbruket Skruf 6) Dessa vackra vinglas är gjorda av returglas som flaskor och burkar och är helt fantastiska! Det är Hauges glasbruk invid Åseda som står för tillverkningen

Rosen Gudhem Ros i rosa Handbroderad kaffeduk med bukett Bolltistel Blåklockor Glas av returglas

Dela detta inlägg:

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email