Virkat av toa-papper, solcellsjackor etc. – fokus hållbar framtid med knorr

Gamla fantastiska handarbetstekniker i all ära, de är väl värda att bevara och ny-använda, själv nyss förlorad i spetsarnas mysterier! Handarbetets Vänner m.fl. sköter detta så bra. MEN – mycket bra med nya textila påfund av diverse mer eller mindre kuriösa, för att inte säga o-troliga slag. Hör själv: Ett sorts skum att dra på sig för att sova i (varför inte ett inlägg i bostadsdebatten då ju bostadsbristen är skriande på många sätt – säkert utvecklingspotential där), bio-tech-spetsar ( t.ex. skurna med laser, går ej att hålla sig från spetsar här tydligen), virkat av toa-papper (icke-använt tror vi, inte ett inlägg i svårmodiga enskilda avloppsdebatten alltså), jackor som med sina solceller kan ladda mobiler.

TÄNK så kluriga saker, vilken uppfinningsrikedom! Detta är bara ett axplock från diverse håll. I vart fall BRA med fokus på material, hantverk, formgivning, långsiktighet snarare än varumärke, image, performance, skal utan vettigt innehåll.

Följaktligen: Naturens Syster ska nu hålla ögonen öppna efter ex.vis ett tyg till duk som tål värmen direkt från kastrull utan värmeunderlägg och vanliga tradiga problematiken vid dylika tilltag. Samt tyg av mjölkprotein som vi hört talas om.

Nedan bild från textilerande (okynnigt begapande av textilier här och var) på utställning för kort tid sedan.

 

295     290   302

 

Kommentera