Vi startar nytt samarbete på Nybrogatan

Vi inleder året med att ingå ett samarbete med ett företag inom sängbranschen nämligen Pauly sängar som har butiker på Nybrogatan 36, Sthlm och i Viggbyholm, Täby. De kommer från Österrike och arbetar med naturmaterial som hästtagel, ull, siden, kashmir, trä, bomull, lavendel och har ett gediget hantverkskunnande.  Ägaren Giselle Valle har lång erfarenhet inom inredningsbranschen både i Sverige och utomlands.

För oss innebär detta nya sammanhang och med detta fokus att andra delar av vår verksamhet sannolikt nedprioriteras. Det gäller t.ex. bloggen med synpunkter och fakta kring långsiktigt hållbar utveckling i olika sektorer. Vi får se tiden an, un peu, vad som hinns med.

En ny textil har vi dock hunnit med till julgröten nämligen en LAVENDELPÅSE. Den är gjord av tunt linne och kantad med spets i linblommans och snudd på lavendelblommans färg. Den pryds med ett veck på resp. sidor och har lintrådar som förslutningsmekanism. Ddoftar just lavendel. Går lätt att fylla med annat doftande rosenblad, bergamott etc. Se bilder nedan. Kommer på www.shopcorn,se inom kort.

Här skriver vi i vart fall ytterligare en rad om bankernas långsiktiga hållfasthet, eller brist på.

Våra banker utmärker sig i Europa i övrigt genom att de njuter av fullt statligt stöd. Men bankerna är privata företag som ägs av kapitalister. Staten eller gemene person har inget inflytande över hur bankerna sköts och lyder ej under demokratiska regler. Våra skulder till de 4 storbankerna är bland de högsta i världen och de har makt över pensioner, bostäder. Och försök logga in utan ett bank-id till mycket! När bankerna har kris är vi så beroende av dem att då används våra skatter för att rädda deras skutor. Finansialisering heter det när bankerna tar över ruljansen och läs vad Kajsa Ekis Ekman, Clas Belfrage m.fl. skriver i saken.

Även den alltid aktuella, men särskilt nu, frågan omnämner vi för 2018 och framåt, nämligen

Jämställdhet och genusfrågan: Låt var och en person bedömas efter sin KOMPETENS, KUNSKAP, EGENSKAP OCH MÅLSÄTTNING. Och inte efter kön, utseende, kläder eller som potential för manligt nöje, sexuellt och annat.

I morgon kommer vårt månadserbjudande för januari. I fortsättningen kommer våra nyheter inte att presenteras  månatligt som hittills, wait and see hälsar vi.

GOD FORTSÄRTTNING PÅ ALLA MÖJLIGA OCH OMÖJLIGA SÄTT PÅ 2018!

Januaribilder: Vår nya lavendelpåse på bild 1 och 2; Härligt virk och stick på en lyktstolpe i det offentliga rummet 3; Förvånansvärt gröna kvistar bland minusgraderna 4 ; Isande skönt och grönt i glittrande kyla gör gott till julspäcksmotion! 5; VACKRA  hyacinter fås nu för en spottstyver och passar än 6.