Vår växtfärgade festduk med krapp bl.a.

Här kommer en stor, 155 x 250 cm, magnifik, växtfärgad duk i ekologiskt linne, GOTS, med ett fiskbensmönster. Dessutom finns ett annat mönster i horisontalled som är så snyggt. Detta är en PANG-grej till vårens alla fester och andra extra tillfällen. Läggs strax in på  www.shopcorn.se. Eller vänd er till oss, annan storlek e.dyl. Bild även under INSPIRATION.

HÅLLBAR KVINNO-SYN?!: Kvinnan har alltid setts som den västerländska civilisationens skugga; mörkret, natten, synden, irrationaliteten, plågsamm påminnelse om människans naturlig begränsningar, beroende och dödlighet. De kristna medeltida ansåg att hennes fysiska form hindrade henne att ägna sig åt andlighetens intellektuella och rationella övningar. Sammanförandet av andliga visioner och kvinnor slulle bara förstärka bådas underlägsna natur. Såväl kvinnor som visioner sågs som potentiellt vilseledande, underkastade sinnena , okontrollerbara för intellektets återhållande makt. Moderniteten strävade vidare och gjorde sig av med all andlig barlast. Där kvinnan liksom sakrala samband med naturen måste tämjas, förnekas. Hållas på mattan i rationalisens klara vita ljus. Tänk i stället om att det ena inte kan klara sig utan det andra! Hälsar Naturens Syster efter en 1:a maj promenad i skogen. Läs Anita Goldman ”Guds älskarinnor” t.ex.

Trädgårdstiden bryter fram! Efter ett besök i USA kom Vita Sackville-West fram till att ”amerikanerna måste vara mycket mera broderligt sinnade än vi (she was English ju), för de tycks inte ha något emot att bli iakttagna. De har ingen känsla för privat område”. Michael Pollan skriver att i hans barndoms förort betydde ett staket eller häck mot gatan en enda sak: familjen som bodde där var osocial och kunde rent av ha något att dölja. Här bor en skräcködla, gå inte hit till Halloween. Med få undantag var varenda förortstomt anlagd som ett miniatyrgods och den ynkligaste lilla oinhägnade gräsmatta tvingades se ut som en offentlig park, skriver han i “En andra natur”.

Men var och en sin egen lyckas smed och lycklig sitt eget sätt – om det är miniatyrparker, asfalterade banor eller mera grön- och klorofyll-fyllda formationer. LYCKA TILL med det GRÖNA – Balkonger och fönsterbrädor är andra arenor för odlandets förlustelser.

Bilder: Den växtfärgade duken från Österrike och välmående arbetare; en sippa så skön!; Små tulipaner som omgärdar välkänd narciss! – FINEMANG är det enda ord som passar.