Vår gardin hand i hand med Handelskammaren i Stockholm

Denna vecka inleds med att vår tunnaste skira ekologiska LINNEGARDIN finns med hos Handelskammarens i Stockholm erbjudanden till i första hand medlemmar. Men vi vidgar här kretsen till alla intresserade av vackra ekologiska – GOTS, linnegardiner. Denna gardin är extra bred och har måtten 180 x 240 cm. Priset är denna månad 1000 kr/ styck. Rakt över disk! Se bild nedan. Det går även bra att boka tid i vårt showroom för att se och känna ordentligt  på sköna stoffet.

Textilsortering: Sedan i januari har man ett projekt i Avesta för att sortera textilier på ett rationellt och systematiskt sätt. Det finns ingen annan pilotanläggning för automatiserad textilsortering i denna skalan, säger Maria Elander som är forskningsledare från IVL. Det är en 30 m lång maskin som med hjälp av infrarött ljus sorterar textil. Olika material reflekterar ljuset på olika sätt vilket göt att sensorerna snabbt kan urskilja det material som maskinen Hittills går försöken bra kan man konstatera.

Det är sådant som behövs för att riktigt få fart på återanvändning och ny-användning ; recykling av textil på riktigt, tillägger Naturens Syster nöjd.

En del astrofysik är berikande, naturlagarna är grunden: Detta handlar om månens betydelse för livet på Jorden. Inte nu i först hand för romantiska kärleksmöten i vårens tid utan mera för att månens gravitation bromsar jordrotationen, om än väldigt lite. Bromseffekten är större på jordskorpan än på det flytande järnet i jordens inre. Denna skillnad ger upphov till elektromagnetiska strömmar som i sin tur är upphov till det magnetiska hölje som omger Jorden. Det skyddar oss från den farliga kosmiska strålningen. Tack för det! Till den som ansvarar.

Avsnittet om TYSK HANDEL  på Handelskammaren i fredags behandlas med stor sannolikhet på torsdag på Facebook.

Illusterande bilder nedan: EKO-Linnegardinen nämnd ovan; Krolliljan tittar upp under äppelträdet – frågan är vilken färg?; Kontemplation i hönsgården – se bara de olika poserna och den blå hönan som vill vara för sig själv; Kejsarkronorna visar upp sina rufsiga bladverk – måtte de gula blommorna visa sig igen (mer svårflörtade än traditionella orange); Påskbroderi med växttillbehör samt – sist men inte minst: en förförisk inledande del av nyaste Påskgardinen med hällor. : FINA FISKEN – LEV OCH VAR GLAD!