Väldans snygga bit-kudden med lagnett

En kudde av mindre tygbitar har vi här. Det är en kraftig kvalitet av äggskalsfärgat linne och grovt siden som sytts samman. 3 hål på vardera sidan har sytts med lagnettstygn och ett rosa tunt sidentyg som även finns centralt på ena kuddsidan. Band av 2 slag håller samman kuddsidorna; ett av starkrosa med lockig struktur och ett i dovare rosa av jute. Används blandat eller separat. Var god svälj, VÄLJ. Lätt att laga dessutom; bara att sy på en ny bit tyg.

På Facebook förra veckan åberopades en sociolog. Hans namn är Daniel Lindvall.

I samband med alla sextrakasserier som uppdagats  har samtidigt uppmärksammats att bland de Aderton finns en kvinna, Lotta Lotass, som numera inte deltager i Akademiens  arbete. Anledningen är att hon inte tycker sig ha den sociala bildning som krävs och tyckte att det blev ”omöjligt” att fortsätta, intervju Borås Tidning.

Medan manligt tafsande och än värre passerar helt utan anmärkning och betraktas som OK.

Naturens Syster erinrar sig en artikel om Selma Lagerlöf som Ebba Witt Brattström skrev förra året i DN där hon bl.a. berättar att Selma Lagerlöf ansågs ”ful” av manliga auktoriteter.

En fråga Naturens Syster anser intressant nu är hur lätt det ska vara att klassa en kvinna som över gränsen för vad som är acceptabelt – jämfört med var gränsen går för män. Åberopande inte ”socialt kompetent”, ”för ful” eller annat tillämpligt. I Akademien och på andra ställen.

Naturens Systers vecka: spännande möten

samt

Utprövande av lingon recept – kanske över gränsen.

TREVLIG VECKA med eller utan lingon!

Bilder: 3 bilder på nya bitvis-kudden; Mandarinrosen slumrar i frosten; Glada grisar i lek- och böktagen på Sollidengården ekologisk produktion; Vackra broderiet “Snöklädda granen invid stugan”