Vacker och giftig

Vi jobbar nu med att etablera fler kontakter bland textilarfolk och andra som vi kan samarbeta med. Det ligger ändå tillklippta tygbitar som ska bli en än större kudde i vårt sortiment med barnbäddtextilier. Och för den delen , brudklänningen närmar sig med stormsteg, sömnad av en snygg detalj mitt fram. Fokus passar inte alltid när lusten och andan tränger på.

Ilska och vrede är kärlekens språk när något man älskar skändas. Allt på vårt virvlande i rymden klot, skogar, strömmande vatten, myllan är ett lån för varje generation att tillsammans förvalta och överlämna till nästa. Inte som idag ett fåtals snålt bevakade privilegier att sko sig på andra folks och natur- och miljöns bekostnad. Men ett etablissemang har väl aldrig frivilligt ändrat stil och attityd?! Nya och skapande tankar och handlingssätt har alltid fått strida mot det etablerade. Framtiden har varit trotsarnas och kättarnas.

Men Naturens Syster måste anföra att källa till tillförsikt finns, nu när vi vet mer om sammanhangen och hoten vi står inför. Den oförberedda blir först förvirrad och famlar omkring osorterat. Det finns inget skäl att vi inte skulle kunna kursändra. Nu när vi vet as a matter of fact. Tro att självbevarelsedriften ska få människohjärnan att mobilisera för en global ordning där vi människor sammanfogas i tolerans och samspel med jordens komplexa ekosystem, natur och allt grönt. Ansvaret ligger på de som SER SAMMANHANGEN. Att veta och inte handla är ett svek mot sig själv och ett BROTT mot SKAPELSEN. Sammanfattar Naturens Syster sammanbitet och ENVETET.

Titta nu på dessa bilder: 1) Vackra & giftiga 2) Enveten blåklocka som inte släpper greppet! 3) Kerria heter nog denna solklick i morgonstund 4) En broderad linnea som blommade mindre, den i skogen alltså, än eljest i årets midsommartid 5) Mer rosa höstanemon som smälter ens hjärta och sinne 6) Broderad vägg bonad – människans åldrar, sant som det är sagt