Tänk – vad festligt man kan hitta på

Med gamla begagnade textilier går det att åstadkomma underverk, ett som är sant!

Gör ett eget originellt DRAPERI: Ta ett tyg av stabilt slag. Sy en kanal upptill passande till draperiets placering. Välj ut en snygg duk eller gammal gardin för den delen. Sy fast vackra knappar i förstnämnda tyget . Sy fast hällor i tyg/duk/ gardin nr 2. Knäpp sedan fast den senare på det förra. Exempelvis användbart som smidig dörr-anordning och/eller ljuddämpare. Snyggt också, se bild nedan.

Restips utomlands: Om man tvunget ska åka utomlands när Sverige har så mycket att erbjuda är Mallorca med Valdemossa ett trevligt resmål. Vintern 1838-39 bodde författaren Amantine Lucile Aurore Dupin, skrev under pseudonymen George Sand, där. Hon var en välkänd kulturpersonlighet som bl.a. propagerade mot sociala orättvisor och för bättre villkor för kvinnor. Hon levde som hon ville själv på de flesta sätt och tog lätt på de regler som gällde för en kvinnas uppträdande. I “En vinter på Mallorca” beskriver hon hur hon själv, hennes 2 barn och den lungsjuke kompositören Chopin tillbringade aktuella vintern där. Naturens Syster minns särskilt från sitt eget besök, från klostret de Dupin & Chopin bodde på, betuttande vackra pergolor inklädda av blåregn (på våren då). Liksom en och annan konstnär som plötsligt slog upp sitt staffli för att avmåla den frapperande utsikten med berg, frodig grönska och blomster – som från en egen färgpalett.

Restips inomlands: I Djursdala utanför Vimmerby finns en vidunderlig gård från 1200-talet  som heter Ungstorp belägen i en under-skön trakt med grönskande marker i kuperad terräng. Den som vill se konst kan där få sitt lystmäte i Galleri Lönnen belägen under Sveriges största lönn. Antik-intresserad med smak för textilering med gamla textilier och  antikviteter/kuriosa besöker boden i en stor gammal lada på gården, se något av Naturens Systers egna fynd nedan. Den stora gården bjuder även möjligheter för konferensverksamhet för de som vill slå på stort i en stimulerande naturmiljö. Sköna vandringsleder är bara att släntra in på oxå. Allt drivs av det gemytliga paret Ungsäter som dessutom sitter inne med stor kunskap, ; natur-, kultur-, you name it-mässigt. De ordnar således det mesta man kan önska, Naturens Syster har prövat, se mer www.ungstorp.nu.

Bilder: Mandarinros – ord är överflödiga; Naturens Systers draperi av ekologisk bomullssatin* och gammal, exklusiv och handarbetad duk som fås för en oförskämt låg summa sekiner jämfört nedlagda arbetet, på second hand, knappar av pärlemor; riddarsporrar vid lada på Ungstorp; gamla, välbevarade linnehanddukar från ävenledes Ungstorp – klenoder att hantera varsamt; samt med Naturens Systers svavelpion som tuffar på i trygg takt.

* Köp ekologiska bomullen hos Naturens Syster.

009 20160625_112124 20160625_160605 20160626_143401 20160623_174332