Tänk en vacker sommardag som idag

Vår senaste textil av oanvänd gammal lakansväv, som vi kommit över en stor rulle av, kan varieras i det oändliga beroende på fantasi och uppfinningsrikedom. Nedan på bild finns den smalare, 75 cm bred i båda längderna 25 och 50 cm, som kombineras med metallisk tråd, stålvarianten, och den i offwhite samma som tyget.

TITTA VAD VI HITTADE I OCKELBO GARNAFFÄR!: 2 olika slags handvirkade påsar som är avsedda att lägga frukt och annat grönt i, bild nedan. De ersätter de eländiga små räliga plastpåsarna som finns i affärernas jätte-rullar. Så JÄTTEBRA OCH FINT! HURRA FÖR DE UPPFINNINGSRIKA DAMERNA MED OKÄNDA NAMN I GARNAFFÄREN – HEDER ÅT ER !

Beträffande flygskatten som diskuteras i ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv : Principen som är självklar för oss är att var och en betalar för sin egen utsläppta förorening /skit. Flyget åtnjuter dessutom redan subventioner som nedan:

*Flygbolag kan få gratis utsläppsrätter

* Inrikesflygets bränsle är undantaget från energiskatt och koldioxidskatt

* Icke statliga flygplatser får driftsbidrag och landningsbanan i Sälen får 250 miljoner i investeringsstöd.

* Hur är det förresten med momsen för flygresorna, inte full?!

Varför skulle de som flyger, inte de hemlösa vart fall, få ytterligare rabatt som andra förorenare får betala. Tendensen om polariseringen av kapitalägandet ökar ändå mer än väl i dags dato.

Bilder från Ockelbo trädgård och garn i tur och ordning: Från en Bengt Nordfjell – installation finns mjölkörten, vanligen rödlila ju, som säger: Tänk att jag måste bli VIT för att komma in i en trädgård; Om man vill hjälpa bina är en lått åtgärd att lämna en del av trädgården som äng; Mörkröda rosor med grågröna blad  – som taget ur Edens lustgård!; De bra/snygga/hållbara handvirkade grönt-påsarna från Ockelbo inkl. virkerskans händer ; Naturens Systers här 2-delade textil som går att byggas vidare på, of course; En finurlig rostig-järn-humla bland alla levande kupor och grön- och skönheter; Ringblommor, malvor och är det vallört/gurkört eller annat tjusigt blått??; Gäss som flyger ur sin järn-inramning till skönare platser samt vita fingerborgsblommor i sin egna lugna vrå i milt solsken