Härliga Sommaren är här!

En intressant fråga som kan vara aktuell för många är nu om helgens excesser innebär att man vaknar med 1) verkligheten och drömmen, 2) verkligheten eller 3) drömmen? Alternativ 3) kan naturligtvis vara FANTASTISK, HÖGSTA VINSTEN! MEN – de komplexa scenarier som kan infinna sig främst i fallstudie 3) vid fel tajming, men även 2) kan ställa till problem. Speciellt om man provat på 1), som av en händelse eller mera planerat under midsommarnatten.

Nåväl, Naturens Syster lämnar dessa här åt sitt eget öde och tar sitt ansvar utifrån  kompetensområde att handleda om hur att angripa de enklare och jämförelsevis mera lätt-angripliga konsekvenserna av helgens orgiastiska förlustelser. Nämligen att eliminera/utrota ELAKA FLÄCKAR. Ta en rödvins-fläck t.ex. , om man inte vill färga hela duken/kjolen/skjortan i rödvinets ton, faktiskt helt klart ett starkt alternativ för den som gillar mörkrosa, men kanske inte alltid. Häll resolut en skvätt vitt vin på den för-b-sk-de fläcken. Strö sedan salt över som suger upp resterna av förödelsen. Och vips – ordningen återställd! En annan förbenad fläck är de av gräs, på knän, bak, rygg -varhelst de sitter. Dessa impregneras med T-röd var helst de sitter. OBS! I båda beskrivna fallen  gäller det att inte gnugga för mycket, då kan nya problem uppstå såsom hål i tyget eller luddig, trist yta. LYCKA TILL!

Livet går vidare. Ett trevligt sätt att njuta av sommaren är att textilera.

T.ex kan man besöka Textilarkivet i Sollefteå där textila utställningar av permanent och tillfällig karaktär visas.

Utställningen VIRKAT består av alster bl.a. av Sandra Magnusson och Maria Gullberg.

TUSEN TRÅDAR, TUSEN ÅR ger en bild av länets, Västernorrlands, rika textila arv. “Här finns dräkter för vardag och fest, täcken och kyrklig textil. Till historien om textilerna hör berättelser om fest och dans, men också skrönor kring material och hantverk. Nu kompletterad med arkeologiska fynd från länet”.

LINET är en ny del av utställningen Tusen trådar. Tusen år. “I Ångermanland ger jordmån, klimat, tidig skörd och rötning i vatten ett ovanligt fint grönskimrande lin. Premielärften från norra Ångermanland har varit känd i hela landet” säger man bl.a.

Det finns så mycket fantastiskt att se, inte minst i nordliga nejder: HA SÅ TREVLIGT!

061 134