Simsalabim – nya EKO-brudklänningen på framväxt

Så kommer den då här att beskådas, toillle-versionen av sidensatin-brudklänningen-med-trollslände-jacka! Himmelskt underbart fantastisk att begapa sig i på Rahma, kemistudenten som bär upp och träder in på arenan. Detta är enbart toillen således så vänta med att svimma av hänförelse till slutversionen exponeras i slutskick. Som vanligt är det skräddaren Lena Victor som står för konststycket. Martina, som även har ett efternamn, beredvillig assist och bakjour då det kniper svett. Se bilder nedan från Norrköpingsteatern.

Kan inte låta bli: Människans urgamla konstruktion försvårar adekvat hantering av modernitetens hot.

Nobelpristagaren Daniel Kahnemann säger i sin bok ”Tänka snabbt och långsamt” att vi har 2 grundläggande system i hjärnan som vi upplever vår omvärld med. System 1 fungerar automatiskt, snabbt och med liten ansträngning; Autopilot so to speak. System 2 ägnar sig åt knepiga intellektuella aktiviteter som kräver uppmärksamhet och ger en känsla av kontroll och medvetenhet. Massor av olika experiment visar att det är system 1 som oftast slår till, mycket oftare än vi själva tror.

Lägger man därtill att en av människans starkaste drivkrafter är rädsla så kan man börja ana ugglor i mossen.  Förhållandet är ju det att de faror som allvarligt hotade överlevnaden förr; ormar, främmande stammar, höjder etc är inte lika hälsosamt att bli rädd för nu längre med tanke på vår överlevnad. System 1 har ju inte anpassats för de faror vi numera lever med som rökning, luftföroreningar eller klimatförändringar, bilar. (Hotfulla människor annan gång i detta perspektiv).

En försvårande omständighet är att när vi väl en gång har utpekat en sak som ett hot fortsätter vi oftast att bli rädda, kvittar vilken utbildning eller sammanhang. Då hjälper inte fakta. Då aktiveras inte heller medmänsklighet som också är en viktig del av människans natur.  Altruism och medkänsla är ju inte bara en känsla utan faktiskt något att direkt utöva. Till råga på allt och som lök på laxen, är det dessutom lättare att frammana hot och rädsla än altruism och solidaritet – klart fall för trubbel-risk. Känn in detta en stund.

Nu till medryckande utlovade brud-bilderna

20151122_130838 20151122_133558 20151122_134808

20151122_134840 20151122_134712