Silkespets till nästa brudklänning

Entusiasmerad av vår inbjudan till bröllopsmässan nyligen, de lyckosamma träffarna med likasinnade på förlidna veckans mässor och de sagolikt bedårande spetsar av silke framställd på en gammal maskin i ett förtrollat land vi funnit gjorde att beslutet var lätt att fatta: VI MÅSTE GÖRA BRUDKLÄNNING 4! Projektet är nu etablerat och arbetet glider så smått i gång – KUL SOM SÖRENTORP.

Om veckans mässor: Aktuella utställningarna uppvisade mycken fantasirikendom och påhittighet men inte över sig engagemang beträffande främjande miljöanpassning och hållbarhet. I själva verket för skralt på den punkten även om en del smulor och fragment fanns. Själva håller vi styvt på att ekologiskt ska vara MINST LIKA SNYGGT BRA och LEVA UPP TILL  vanlig kriterier vi ställer på saker vi väljer.

Kanske den halvhjärtade ansatsen i samband med miljö- & klimateländet kan det vara tecken på tristessens existentiella innebörd som fängslat en del tänkare genom åren. Heidegger hyllade ledan, o-engagemanget, trots att han beskrev den som ett klaustrofobiskt tillstånd av meningslöshet. Det är när vi uttråkade stå inför avgrundens rand, tomhetens avgrund, som vi vaknar upp och når full insikt hävdade Heidegger. Icke -bry -sig-attityden behöver således inte med nödvändighet vara tecken på att “Après nous le deluge” är det gängse förhållningssättet. Men NU är det vart fall dags att trycka på ON-knappen för att kampen mellan det förnuftiga och o-förnuftiga som finns, more or les, inom oss alla ska starta i ett accelererande och effektfullt tempo FÖR ÖVERLEVNADEN: NU!

Handfast om långtids-bevara egenodlade rot- och grönsaker: Morötter kan läggas i en sandlåda. Frigolitlåda på balkongen klarar frukt och rotfrukter i vart fall hösttiden. Squash, svamp går att torka. LYCKA TILL!

Lovande: Snappat en passant i etern att förpackningar av mjölkprotein håller på att tas fram av forskare som ersättning för plast. Kan ätas också – låter hoppfullt och sabligt bra!

Bilder: Naturens Systers Eva-Lotte Sandin gillar hatt båd´ dag och natt; Spets i blått är flott; Campanula, små blåklockor; Inspiration för frilla; Oemotståndliga sibiriska liljan; Hortensia skir – rosa hemligt namn

20160827_174630 20160825_100542 20160822_170049 20160823_091535 20160819_184441 20160823_161318