Sidenslöja under insegling

Den nya slöjan som ska höra till brudklänningen under uppbyggnad seglar strax iväg från fjärran land. Brudklänningens mönster är i uppritningsstadiet. Täckelsen faller i sinom tid.

Hänt i veckan: Östersjöseminarium hölls av IVL med mycket nytt och intressant. Axplock av det ena och andra förmedlas såsom att * Nya kemikalier dyker upp hela tiden, * Invasiva arter som kommer med fartyg ökar, * Döda kustzoner ökar och det inte enbart i industriländerna * Fosfor och kväve ställer till det i havet oxå och inte bara på land, * 80% av befolkningen , i världen tror Naturens Syster det var, lever med en osäkerhet för vattentillgången. Jä men.

Då det gäller läkemedelsrening, vattenlevande organismer påverkas ju av utsläppen av läkemedel i avloppsvattnet, är det knivigt. Det finns  > mer än 30 000 substanser som fördelar sig på läkemedel, hormonstörande, personlig hygien, bekämpningsmedel och industrikemikalier att eliminera ur vattnet för att komma tillrätta med problemen. I Schweiz kom en ny lag  2016 i denna sak som påbudar att 80 % av utvalda substanser ska väck. Ozonering och aktivt kol främsta metoderna. MBR (Membran Bio Reactor) ska byggas på Henriksdals reningsverk i Sthlm, ska bli världens största, som tillsammans med aktivt kol ska ge farligheterna en rejäl omgång.

SLUT VECKANS INFORMATIVA TEXT, hålla handen.

Jaha ja: För att ha roligt, gör som pingvinerna på Antarktis – åk kana på isbergen, några finns kvar so far! OK, svårt nu för oss utan snö och is men FANTISERA GÅR. Glöm inte att prognoser är delvis självuppfyllande.

Läs: Så snyggt och fint Expressen skrev om oss nyssens, i tisdags 4/10, i Hem och Fritid. Se under PRESS här intill.

Nu några bilder: 1) Den blå bergsvallmon som efter omplantering i augusti ÄNTLIGEN sträcker på benen, bladen, och utvecklar plötsligt 6 blad , 7 möjligen ser det ut som; 2) Något om plaster som ev. kan läsas för den skarpögde, IVL 5/10; 3) Okänd vit skönhet som slår ut sin sidenkjol ännu i oktober; 4) Den tacksamma Romanze som utan, skadeangrepp lever ut sin livslust och obändiga skönhet i höstsolens glans.

20161001_104948 20161005_115513 20161001_104858 20161001_153156