SEMESTERINLÄGG med STÄNK!

Behjärtansvärda ändamål prioriteras oavsett semester och annat. Hit hör bevattning av törstande och pinade växter i dessa torkans tider. Det finns dock sätt och knep att minska problemet som Naturens Syster gärna förmedlar. Hör här: Att samla vatten från avsköljning av frukt och grönt samt tvättvatten är ett sätt. En har en hink stående invid vasken så är det lätt gjort, blir mer än en kan tro. Vidare bland knepen: KAFFESUMP är en förträfflig anordning som gör nytta genom bl.a. sitt kväveinnehåll, och buffert mot avdunstning. Inte nog med det: BANANSKAL och APELSINSKAL kan också utdelas till de törstande – hört på lokalnyheterna i särskilt uttorkat område (östra Småland). Naturens Syster gissar att en gräver ner dem eller finfördelar dem runt stammen. Grenar, löv och kvistar, gräsklipp den som har, kan ansamlas kring stammarna. Minskar uttorkning av jorden och bidrar med olika slags näring.

Forts. från toilet-section föreg. inlägg: På torrdassens tid brukade ofta husmor som ville tala i enrum med någon av pigorna samordna deras dassbesök. Då kunde de prata i enrum om hemligheter som inte i brådrappet skulle spridas till kreti och pleti. Det hände dock att detta förfaringssätt blev känt och att nyfikna som inte kunde respektera önskan om en enskild stund, klättrade upp på taket och låg där och lyssnade oinbjuden.

F.Ö. kan urin vara behjälplig i bevattningsväg också. Man späder med 10 delar vatten så går resultatet som gödning och bevattning i ett. : LYCKA TILL!

ACKOMPANJERANDE BILDER: 1) 2 rosor som slagit ut och växt ca 2 dm sedan de gödslats med ett par filter kaffesump tidigare i juni 2) Fjärilsfamilj som älskar lavendeln! 3) Katt som bistår mot uttorkning av jorden kring nypanterade bondsyrener 4) Kossor och liten kalv som undrar var maten är – så bra med butiker som skänker matspill till hungrande kor och kommuner som låter kossorna beta i parker och allmänning! 5) Naturens Syster sköna ljusblå växtfärgade eko-linneduk! 6) Denna UNDERBARA PRUNKANDE LJUVLIGA FANTASTISKA ROSBUSKE – som blommar utan just bevattning som ALDRIG DEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!